Biroul Electoral Central a finalizat renumararea voturilor nule, 2.247 de voturi fiind declarate valabile, dintre care 1.260 pentru Traian Basescu, iar 987 pentru Mircea Geoana.

Astfel, Basescu are 273 de voturi in plus fata de Geoana dupa renumararea voturilor nule.

Purtatorul de cuvant al BEC, Marian Muhulet, a explicat ca Biroul Electoral Central a validat buletinele nule care aveau stampila aplicata tangent cu chenarul in care este inscris numele candidatului, dar si pe cele unde s-a aplicat mentiunea "VOTAT" pe numele unui candidat, iar pe al doilea s-a aplicat tus cu partea opusa a stampilei. "Chestiuni de interpretare, as mentiona: stampile aplicate tangent sau netangent cu chenarul in care era votat un candidat, stampile aplicate pe ambele chenare, dar pe unul s-a aplicat stampila cu mentiunea votat si pe celalalt cotorul stampilei. Chestiuni de acest gen le-au scapat membrilor sectiilor de votare", a declarat Muhulet, precizand ca erorile constatate sunt "chestiuni de interpretare", cauzate "probabil" de oboseala membrilor sectiilor de votare, potrivit NewsIn.

In urma renumararii celor 138.067 voturi nule, BEC a validat 2.247 de voturi, din care 1.260 pentru Traian Basescu si 987 pentru Mircea Geoana. Potrivit lui Muhulet, procesul verbal privind validarea voturilor nule a fost inaintat Curtii Constitutionale. [CCR a decis: Basescu a castigat alegerile!]

Dintre voturile nule din diaspora, care au ajuns la BEC luni dimineata, au fost validate 91 pentru Traian Basescu si 19 pentru Mircea Geoana.

In cele 294 de sectii de vot organizate in strainatate au votat in total peste 147.600 de cetateni romani, o participare record, care a depasit-o pe cea inregistrata in primul tur al alegerilor, cand la urne au mers peste 94.000 de romani. Spre deosebire de votul din tara, unde cei doi contracandidati au obtinut rezultate foarte stranse, presedintele Traian Basescu a obtinut la turul doi al alegerilor 78% din voturile romanilor de peste hotare.

CCR a decis vineri reexaminarea si renumararea celor 138.476 de buletine nule de vot in conditiile in care diferenta care l-a plasat pe Traian Basescu pe primul loc este de 70.048 de voturi. [BEC a finalizat renumararea voturilor nule din tara. Cum arata situatia?]


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.