Surse liberale au declarat pentru revista Q Magazine ca PNL se pregateste sa lanseze miercuri o lovitura politica. Biroul Permanent, care se reuneste acum, il va propune Consiliului National Executiv al partidului pe Crin Antonescu pentru functia de prim-ministru al Romaniei.

Toti liderii PNL sunt de accord cu aceasta propunere, printre acestia aflandu-se si fostul premier, Calin Popescu Tariceanu, care, in caz contrar, ar fi suspectat de interes personal de a ajunge din nou in acesta functie, mai ales in contextul in care el a fost cel pe care Traian Basescu l-a sunat, in ciuda confilictelor dintre cei doi. [Basescu negociaza cu Tariceanu. Ce sanse mai are alianta PSD-PNL?]

O explicatie ar putea fi, potrivit unor surse din anturajul apropiat lui Tariceanu, santajul dosarului "Portile de Fier", pe care Traian Basescu il foloseste pentru a obtine "alinta" cu PNL.

Ce sanse are Antonescu sa devina premier?

Propunerea lui Crin Antonescu pentru functia de prim-ministru este o sabie cu doua taisuri: pe de o parte, este greu de crezut ca Traian Basescu o va accepta, dar, totodata, ii va fi greu sa explice un refuz, cat timp Crin Antonescu este castigatorul moral al acestor alegeri. Refuzul propunerii PNL ar consolida opiniile potrivit carora Traian Basescu va perpetua instabilitatea politica si sociala.

Cititi mai multe in Q magazine.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.