Primarul Sibiului, Klaus Johannis, a declarat, duminica seara, dupa aflarea rezultatelor exit poll-urilor, ca ii felicita pe presedintele Mircea Geoana si pe Crin Antonescu, iar luni va avea o intalnire la Bucuresti cu cei doi pentru "stabilirea pasului urmator", transmite corespondentul NewsIn.

"A fost un rezultat previzibil si astazi s-au intamplat doua lucruri exceptionale. Primul este prezenta mare la vot, care arata ca politica e importanta pentru romani, si al doilea lucru este acela ca alternanta la putere devine o regula, ceea ce este bine pentru democratia noastra tanara," a spus Johannis, citat de NewsIn.

Primarul Sibiului, nominalizat ca premier de catre Mircea Geoana, a adaugat ca luni va fi la Bucuresti pentru a discuta cu Mircea Geoana si Crin Antonescu ceea ce urmeaza sa se intample in continuare.

"Am stabilit ca ne vom intalni maine (luni, n.r.) si vom stabili pasul urmator. Termenul pe care domnul presedinte Geoana l-a inaintat pentru formarea Guvernului - pana la Craciun - este unul ambitios, dar posibil din punct de vedere tehnic. Deocamdata nu vorbim despre nume pentru viitorul Guvern, urmeaza sa stabilim in perioada imediat urmatoare," a adaugat primarul Sibiului.

Klaus Johannis a mai spus ca nu se asteapta ca decizia de nominalizare a sa pentru functia de prim-ministru sa se schimbe.

Referitor la faptul ca si Traian Basescu a proclamat victoria, Klaus Johannis a spus ca "probabil are informatii din alte surse".

Primarul Sibiului a adaugat ca a stabilit delegarea atributiilor pentru Primaria Sibiului viceprimarului Astrid Fodor pentru cateva zile, urmand sa se decida in functie de ceea ce se va intampla in continuare la negocierile pentru preluarea functiei de prim-ministru.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.