Presedintele UDMR, Marko Bela, l-a felicitat duminica, dupa anuntarea exit-pollurilor, pe Mircea Geoana pentru castigarea alegerilor si a precizat ca, "daca vor exista conditii potrivite", si UDMR va participa la formarea Guvernului, mentionand acordul cu PNL.

"Eu il felicit sincer pe domnul Mircea Geoana, care, dupa exit poll-uri, a castigat cursa prezidentiala. (...) Noi aparent nu am fost in mod direct in cursa prezidentiala, dar am fost la fel de mult interesati ca si celelalte formatiuni politice si ca si intreaga societate din Romania", a declarat Marko, care a adaugat ca Uniunea a sustinut PSD, dar acesta a fost un aliat "indirect" in urma intelegerii avute cu liberalii.

"Noi l-am sustinut in aceasta cursa, fiindca si domnia sa si partidul domniei sale au sustinut ideea de schimbare, au sustinut ideea unei guvernari si unui Guvern in frunte cu domnul Klaus Johannis", a explicat liderul UDMR, adaugand ca, dupa cum s-a vazut, Mircea Geoana a multumit si UDMR in discursul sau de dupa anuntarea rezultatelor exit-poll-urilor.

Intrebat despre ce urmeaza sa faca UDMR in zilele urmatoare, Marko a declarat ca trebuie sa se astepte rezultatele finale ale alegerilor, iar apoi sa se inceapa discutiile despre noul Guvern. "Daca vor exista conditii potrivite, si UDMR va contribui la formarea unei majoritati", a precizat Marko, potrivit NewsIn.

In ceea ce priveste prezenta scazuta la alegeri in judetele Harghita si Covasna, liderul UDMR a declarat ca unii "probabil" nu au sesizat "miza" acestui scrutin. "Unii probabil ca n-au sesizat ca miza este mare si miza este directa si pentru electoratul maghiar, nu numai pentru majoritatea romaneasca", a raspuns Marko unei intrebari a presei.

"Sper ca incepand de maine vom putea pune capat divizarii care a caracterizat in ultima perioada societatea noastra si in locul acestei divizari vom putea sa punem solidaritatea, mai ales intr-o astfel de perioada de criza", a incheiat liderul UDMR, adaugand ca electoratul a inteles la aceste alegeri ca "este nevoie de o schimbare".


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.