Presedintele Traian Basescu a declarat, joi, ca regreta "formidabil" ca nu a introdus o a treia intrebare la referendumul din 22 noiembrie, care sa vizeze eliminarea imunitatilor demnitarilor, si spune ca ar putea organiza un nou referendum daca nu se ajunge la un acord politic pe aceasta tema.

"Va marturisesc ca am un regret formidabil ca n-am introdus si a treia intrebare, cu eliminarea imunitatilor pentru ministri si parlamentari si presedinte, dar poate o obtinem la negocierile pentru revizuirea Constitutiei, pentru ca acest referendum implica revizuirea Constitutiei. Daca voi constata ca politicienii nu vor sa mearga pe eliminarea imunitatilor, nu toti politicienii, majoritatea, voi mai organiza un referendum, sa spuna romanii daca vor ca politicienii si ministrii, presedintele, sa aiba imunitate si eu cred ca romanii nu mai vor treaba asta", a declarat Traian Basescu, joi, in cadrul Colegiului Director al PDL.

Pe de alta parte, Basescu le-a spus membrilor PDL ca rezultatul referendumului din 22 noiembrie, pentru Parlamentul unicameral si reducerea numarului parlamentarilor la 300, este un "mare succes".

"Suntem dupa 22 noiembrie. Eu cred ca avem toate motivele sa fim optimisti in continuare. Ceea ce nimeni nu credea ca se va intampla, s-a intamplat. S-a validat referendumul. Daca va aduceti aminte, la referendumul pentru Constitutie se umbla cu urnele si prin Carrefour si s-a prelungit 2 zile referendumul ca sa iasa acelasi scor care a iesit acum in intervalul 7-21. Cred ca acesta este un mare succes, cu atat mai mult cu cat singurii care au sustinut referendumul ati fost dumneavoastra si eu", a mai spus Basescu.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.