Consiliul National al Audiovizualului (CNA) a decis sa amendeze trei posturi de televiziune, pentru incalcari ale deciziei CNA privind desfasurarea in audiovizual a campaniei electorale pentru alegerile prezidentiale, a anuntat presedintele CNA, Rasvan Popescu.

Sanctiunile au fost hotarare in urma monitorizarii programelor TV din ziua alegerilor.

Potrivit presedintelui CNA, postul Antena 3 a fost amendat cu 7.500 de lei pentru ca, in dimineata zilei de duminica, in emisiuni cu invitati in studio au fost facute comentarii cu referire la referendum, comentarii de natura sa influenteze optiunile de vot, transmite NewsIn.

Rasvan Popescu a mai spus ca postul Realitatea TV a fost amendat cu 5.000 de lei, din cauza transmisiunilor de duminica de la conferinte de presa ale partidelor, care le-au permis oamenilor politici sa lanseze, in direct, acuzatii reciproce de fraudare a scrutinului.

Al treilea post sanctionat este TV Targoviste, care a fost amendat cu 10.000 de lei pentru ca a difuzat, sambata de trei ori si duminica o data, un mini-interviu cu Traian Basescu, candidat pentru un nou mandat la Cotroceni.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.