Trei microbuze cu persoane au fost duse la Sectia 3 de Politie, pentru verificari, dupa ce microbuzele au fost oprite de fortele de ordine in zona sectiei speciale de votare de la Gara de Nord din Bucuresti.
La Gara de Nord se sta la coada chiar si 2-3 ore ca sa ajungi sa votezi, relateaza evz.ro.

Chiar daca sunt in tranzit, alegatorii sunt dispusi sa astepte ore bune. Procesul de vot din Gara de Nord merge greoi din cauza ca alegatorii trebuie sa semneze o declaratie pe proprie raspundere ca nu au votat in localitatea de domiciliu, unde se afla pe liste.

La ora 11.00, peste 150 de oameni stateau la coada pentru a vota. Persoanele intrate in cabina de vot in jurul orei 11.00 au povestit ca au stat la coada cinci ore.

Oamenii care au venit sa voteze la Gara de Nord sustin ca sunt din alte localitati si lucreaza in Bucuresti sau se afla in vizite la rude.

Razvan Ilie face cateva comentarii cu privire la aglomeratia de la sectia de votare de la Gara de Nord, Bucuresti, pe site-ul voxpublica.realitatea.net.

Ne amintim cu totii ce rol important a avut Gara de Nord in victoria lui Basescu de acum 5 ani. Imaginea sutelor de tineri care asteptau la o coada imensa i-a mobilizat si pe altii sa mearga la vot. Astazi, vedem inca de la orele diminetii o coada imensa de o persoane pestrite (e normal, e Gara de Nord) – unii sunt oameni normali din provincie, alte fete sunt de-a dreptul dubioase.

Ma uimeste acest acut simt civic in cazul unor persoane cu aspect de navetisti care stiu ca vor intra la vot abia peste 5-6 ore. Nu exclud varianta ca sunt interese de a descuraja votul unor persoane care nu au domiciul stabil in Bucuresti (o mare pondere dintre acestia sunt tineri).

In sfarsit, poate fi doar proasta organizare si nu intentia de a tine blocata o sectie importanta de votare si de a-i descuraja pe altii sa participe. Mai ciudat mi se pare ca nu avem informatii pe toate posturile TV cu privire la celelalte sectii speciale din Bucuresti si din orasele mari.

BEC suplimenteaza cu trei cabine de vot sectia de votare de la Gara de Nord

Biroul Electoral Central a admis, in urma cu scurt timp, o contestatie a PDL si a dispus suplimentarea cabinelor de vot in unele sectii speciale din raza Sectorului 1, acolo unde numarul stampilelor nu este egal cu cel al cabinelor de vot, a declarat, purtatorul de cuvant al BEC, Marian Muhulet.

Astfel, la Gara de Nord, numarul cabinelor de vot va fi suplimentat de la 2 la 5, proportional cu numarul stampilelor existente, a precizat Muhulet, informeaza NewsIn.

Pentru cetatenii care nu au domiciliul in Bucuresti, dar vor sa voteze in Capitala, au fost organizate 34 de sectii de votare speciale, printre locurile alese de Prefectura figurand Gara de Nord, Gara Obor, Facultatea de Drept a Universitatii, caminele din Politehnica si Grozavesti si cateva spitale. [Unde pot vota cei care nu au domiciliul in Bucuresti]


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.