Avand timp liber berechet, fiindca se afla dupa gratii pentru inselaciune si evaziune fiscala, fostul prezidentiabil Nati Meir s-a apucat sa scrie un "Jurnal de detentie", direct din inchisoare, care este postat si pe blog-ul personal, prin amabilitatea angajatilor sai.
Dupa 13 zile de arest, Nati Meir se plange ca, desi este nevinovat, este supus la un tratament inuman in inchisoare, tratament care l-a facut sa slabeasca 11 kilograme in 13 zile. Acesta descrie in "Jurnalul de detentie" situatia grea pe care o indura in aceasta perioada. "Viata mea aici nu este una usoara, am slabit unsprezece kilograme, ma simt tratat ca unul dintre cei mai mari infractori, suntem sase persoane care stam intr-o camera de 4/5 m, simt ca nu mai am aer la propriu si la figurat, consider ca nu am pentru ce sa mai traiesc", marturiseste israelianul.

Razbunarea lui Basescu?

O alta pagina din jurnalui lui Meir da de inteles ca arestul sau ar fi fost un fel de razbunare din partea PDL-ului pentru ca acesta a refuzat sa il sustina, cu procente electorale, pe Traian Basescu la prezidentiale. Israelianul povesteste si o inamplare care ridica mai multe semne de intrebare. "Doresc sa informez opinia publica si pe toti cei care au ironizat motivul politic invocat in aparea mea, ca este un aspect pe care nu l-am facut public pana acum, doar cateva persoane din tara stiau de intalnirea mea cu Barack Obama. Aceste persoane sunt: Dan Matei Agathon, Dorin Cocos si doi cunoscuti jurnalisti. Domnului Cocos i-am relatat, la intalnirile pe care le-am avut, ca am aceasta posibilitate, sa ma intalnesc cu Barack Obama, prin intermediul Directorului General al Casei Albe, domnul Rahm Emanuel, cetatean israelian. Domnul Cocos m-a incurajat spunandu-mi sa merg linistit iar cand ma voi intoarce, voi avea un procent mai ridicat in sondaje, putand sa-l ajut pe domnul Traian Basescu", explica Meir. Cu toate astea, la doar cateva zile, in urma retragerii sale din campanie, israelianul a fost arestat, "la ordinul PDL".

Abandonat de toti

Nati Meir se plange de "indiferenta" lui Gigi Becali, pe care il astepta in vizita la inchisoare, dar care a refuzat sa il vada, in ciuda sustinerii pe care i-a aratat-o israelianul in perioada in ca acesta a fost inchis. "Una dintre persoanele la care am apelat a fost si domnul Gigi Becali pe care l-am rugat, prin intermediul fiului meu, sa ma viziteze. Avand in vedere faptul ca eu i-am fost alaturi si l-am sustinut, am fost dispus sa fac si greva foamei in semn de protest fata de arestarea acestuia, era o ocazie sa se revanseze. Domnul Becali insa, in urma discutiei cu unul dintre reclamanti, a refuzat sa faca acest gest, omenesc pana la urma si pe care-l putea face si in calitate de europarlamentar", spune, cu tristete, fostul candidat la prezidentiale.

Nici manelistul Adi Minune nu lipseste din gandurile si randurile israelianului. "Adi Minune nu este artistul care canta din inima ci este interesat doar de bani pe care se zvoneste ca-i pierde fara numar (20.000 -30.000 euro pe zi) in cazinouri", mai scrie Meir pe blogul personal.

Meri ii asteapta joi in sala de Judecata pe Ovidiu Tender si Miron Cozma, pe care acesta sustine ca i-a sprijinit cand au avut nevoie. De asemena, fostul prezidentiabil il asteapta in continuare in vizita pe consulul Israelului in Romania, care insa nu si-a anuntat o asemenea intentie pana acum.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.