Viceliderul deputatilor liberali, Eugen Nicolaescu, a anuntat ca grupul PNL va solicita audierea ministrului interimar al Sanatatii, Adriean Videanu, pe tema extinderii gripei porcine, dar si audierea ministrului Transporturilor, Radu Berceanu, privind situatia sistemului feroviar.
Eugen Nicolaescu a anuntat ca grupul deputatilor PNL cere audierea in regim de urgenta, in cursul zilei de marti, a lui Adriean Videanu pe tema masurilor de combatere a gripei porcine, precum si de vaccinare a populatiei impotriva gripei sezoniere. "Extinderea virusului AH1N1 conduce la o situatie ingrijoratoare si critica. Faptul ca apar tot mai multe focare ar trebui sa dea gandit", a spus Nicolaescu imputand conducerii Ministerului Sanatatii ca nu a luat masurile necesare privind combaterea gripei porcine si nu a inceput nici acum vaccinarea impotrivei gripei sezoniere, din cauza anularii licitatiei pentru achizitionarea vaccinurilor.

"Extinderea gripei noi ce ar putea sa interfereze si cu organisme ce au gripa sezoniera poate sa conduca la aparitia unor complicatii foarte mari", a spus Nicolaescu. El a spus ca exista riscul ca, in urmatoarea luna si jumatate, nicio persoana sa nu poata fi vaccinata impotriva gripei sezoniere. "Grupul PNL cere in regim de maxima urgenta convocarea Comisiei de sanatate care sa-l audieze maine pe Adriean Videanu pentru a afla situatia reala si masurile intentionate", a adaugat Nicolaescu, citeaza NewsIn.

Totodata, deputatul PNL Diana Tusa a anuntat ca liberalii au trimis o solicitare Comisiei de industrii si servicii a Camerei pentru stabilirea unei date privind audierea ministrului Transporturilor, Radu Berceanu invitat sa prezinte o situatie detaliata a starii sistemului feroviar romanesc, precum si un set de solutii de depasire a dificultatilor cu care acesta se confrunta. Tusa a precizat ca a existat anterior o solicitare a Comisiei privind prezentarea unui raport, insa deputatul PNL sustine ca documentul nu prezinta niciun fel de solutii. "Grupul PNL a luat decizia sa solicite Comisiei de industrii demararea audierilor pentru ministrul Berceanu pentru ca acesta sa ne prezinte nu vorbe goale si declaratii politice, cum a facut-o pana acum, ci solutii pe termen scurt si mediu privitoare la mentinerea si intarirea sistemului de siguranta din sistemul feroviar", a spus Tusa.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.