Liderul PNL Crin Antonescu i-a prezentat lui Basescu propunerea liberalilor, de numire a unui premier tehnocrat, independent de Cotroceni, actualul primar al Sibiului, Klaus Johannis. Seful statului spune insa ca nu poate accepta un prim-ministru independent de Cotroceni.
"Noi avem o propunere pentru un premier independent care sa-si alcatuiasca o echipa guvernamentala din tehnocrati, din oameni care sa poata gestiona marile probleme al tarii. Propunerea noastra este Klaus Johannis, primarul Sibiului. Este o propunere cu care vom merge si la consultarile cu celelalte partide, cu PSD, cu PDL, UDMR, cu care am si avut discutii si agreeaza o astfel de formula", a spus Antonescu. [Klaus Johannis, premierul propus de PNL]

Liderul PNL a apreciat ca este posibil ca o majoritate parlamentara sa se constituie in sprijinul formulei propuse si ca vor urma consultari cu partidele, transmite NewsIn. Crin Antonescu a mai spus ca trebuie ca premierul, in opinia PNL, ar trebui sa fie independent de Cotroceni.

Raspunsul sefului statului a fost ca nu poate pune un premier independent de Cotroceni, pentru ca presedintele este cel care il desemneaza.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.