Biroul Politic Central al PNL a decis luni, cu unanimitate de voturi, la propunerea presedintelui Crin Antonescu, sa-l valideze pe primarul Sibiului, Klaus Johannis, ca propunere a partidului pentru prim-ministru, in situatia in care actualul Cabinet va cadea, au precizat pentru NewsIn surse liberale.
Inca de la depunerea motiunii de cenzura, liberalii, prin vocea presedintelui Crin Antonescu, au sustinut, in eventualitatea in care Guvernul cade, ca doresc un Cabinet tehnocrat care sa guverneze pana la alegerile prezidentiale, condus de un premier tehnocrat. Saptamana trecuta, presedintele PNL a anuntat ca are deja in minte o astfel de persoana cu care a discutat si care s-a aratat dispusa sa preia functia de premier, transmite NewsIn.

Cine este Klaus Johannis

Primarul Sibiului, din 2000 incoace, este presedintele Forumului Democrat German din Romania. Aflat la al treilea mandat la Primaria Sibiu, Johannis a initiat numeroase contacte cu investitori straini si cu oficiile Uniunii Europene. Sub angajamentul sau, Sibiul a fost numit Capitala Europeana a Culturii pentru anul 2007 (impreuna cu Luxemburg).


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.