Presedintele Traian Basescu a povestit intr-o emisiune de divertisment cum si-a cunoscut sotia, ce experiente a avut in calitate de pacient cu contracandidatul sau, Sorin Oprescu, si a recitat o poezie compusa pe cand era tanar marinar.
Seful statului a dezvaluit la Pro TV ca s-a casatorit cu Maria Basescu intr-o permisie, secretul casniciei lor de 35 de ani fiind faptul ca a stat departe de sotia sa, in perioada in care a fost marinar: "In Constanta s-a intamplat de ne-am hotarat sa ne casatorim. Ea facea o scoala postliceala la Constanta, eu eram intr-o invoire, ne-am vazut, ne-am placut si dupa trei ani ne-am casatorit. M-am casatorit tot cu invoire, cu bilet de voie de 48 de ore. Deci atat am avut pentru casatorie - nunta si ziua de miere, ca n-a fost luna de miere. A fost si o treaba foarte buna, ca am stiut conditiile vietii noastre de la inceput. Pe urma am plecat pe mare si tot asa, veneam cu invoire de 36 de ore acasa, intre doua voiaje, ca in rest stateam in petrolier. Cam atat stateam, cat o invoire de la Institutul de Marina. Asta a fost viata noastra. Nu contest ca nevazandu-ne in fiecare zi, am putut ajunge la 35 de ani de casnicie", a explicat presedintele, potrivit NewsIn.

Basescu a mai declarat ca ii este dor de mare, fiind meseria la care s-ar intoarce daca n-ar mai fi presedinte. "Ar fi prima mea optiune. Cel putin un an, doi as vrea sa plec din nou pe mare, cu un vas de mare tonaj. Ce as vrea sa vad niste ziaristi de la Realitatea, Antena3, atarnati prin port pe la Singapore sa ceara o declaratie (…) sa puna un microfon pe la scara, poate tusesc cand cobor", a spus acesta amuzat.

Basescu nu a uitat nici sa-si ironizeze contracandidatii la Cotroceni. Intrebat ce i-ar spune lui Mircea Geoana inainte de turul doi, acesta a spus, initial, ca nu-si poate dezvalui strategia: "Pai daca va spun acum, ce mai fac in turul doi? Adica, el ar pregati replica pana in turul doi. Cred ca as putea sa spun ca nu va gasi raspunsul bun", a mai spus presedintele, razand.

In ceea ce priveste autostrada suspendata a lui Sorin Oprescu acesta a comentat ironic. "E posibil si asa ceva. Oricine poate avea visuri erotice. Pai nu m-am lasat cand m-a avut pe mana. N-am plecat in Austria? Atunci cel care raspundea de interventia chirurgicala pentru presedinte se numea Sorin Oprescu. Pana seara, n-au reusit sa-mi faca nimic, de amortisem de la mijloc in jos", a povestit seful statului.

  • Daca ar fi fost comandantul Titanicului, vasul nu s-ar fi scufundat
"O sa spun un lucru pe care l-am mai spus public: daca eu as fi fost comandat pe Titanic, nu se scufunda Titanicul. Acolo a fost eroare. In toate regulile, cand esti in zona de gheturi, comandantul este la comanda de navigatie, nu la restaurant cu pasagerii", a explicat Basescu, spunand ca i s-a intamplat sa comande nave aflate in zone de gheturi, in Atlanticul de Nord. "Leonardo di Caprio as vrea sa fiu, daca as fi singur. Si sa stii, cred ca as fi la fel de romantic", a mai comentat acesta.

  • Poetul Traian Basescu
In final, seful statului a recitat, in doua reprize, o poezie pe care a scris-o cand era in practica pe Bricul Mircea, in anul II. "Deasupra-ti cerul se inalta/ Si de pe el privesc in jos/ Sute de stele ce-l admira/ Pe bravul om prietenos/. Dar cine esti tu om puternic? / Cu chipul ars de soare si furtuna / Ce indraznesti sa-ti pui cununa / Din spuma valului fierbinte si din a marii neputinta? / O, nu! Nu esti nici zeu, nici vrajitor / Esti marinar, un tanar marinar. Atata tot / Iar bratul tau, ce marea o subjuga / Stie sa mangaie in noptile cu luna, la prova, intr-un colt de teuga / Si a chitarei fermecata struna. / Iti plangi in departari singuratatea sau te gandesti la cei ce acasa te asteapta? / Iti vezi maicuta ce suspina in ascuns?".

La sfarsitul emisiunii, presedintele a recitat si ultima parte a poemului, spre ultimele versuri tremurandu-i vocea si ivindu-i-se si cate o lacrima in coltul ochilor: "Iar dupa luni de mers pe-ntinderea albastra/Intors din nou la tarmul tau iubit/ Ai alergat grabit spre casa/Sa vezi iar chipul mamei fericit/ Casa era pustie si cernita/Si ai plecat incet, spre cimitir/Ca sa asezi in tarana proapsat ravasita/Un trandafir, trei lacrimi s-un sarut/La capul mamei ce murise trista/Cu gandul la copilul ce-a crescut".


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.