Ministrul Turismului, Elena Udrea, a declarat marti ca in prezentarea sa din plen nu a reusit sa raspunda nici macar la jumatate din acuzatiile care i-au fost aduse de Comisia de ancheta si a subliniat ca nu exista niciun motiv pentru ridicarea imunitatii si inceperea urmaririi sale penale.
Dupa suspendarea sedintei speciale a Camerei, Udrea a explicat ca nu are nicio legatura cu tergiversarea votului pe raportul ce o vizeaza si ca PSD si PNL profita de majoritatea pe care o au in Parlament pentru a face regulile.

Ea a spus ca nu a fost atenta la ceea ce a determinat suspendarea sedintei de plen a Camerei Deputatilor, fiind concentrata doar pe prezentarea sa, pe care oricum nu a apucat sa o citeasca integral. "La o prezentare a raportului pe care a facut-o domnul Ludovic Orban atat de lunga eu nu am vorbit nici jumatate din cat aveam sa raspund la acuzatiile pe care le-a formulat, dar m-a oprit din expunere doamna presedinta si a trebuit sa scurtez, pentru ca altfel la cat de lung a fost sirul acuzatiilor si cat de detaliat s-a exprimat domnul Ludovic Orban as fi avut nevoie de mult mai mult timp sa raspund tuturor acestor acuzatii total nefondate", a explicat Udrea lungimea discursului sau, cea care a generat de fapt revolta PSD si PNL si suspendarea plenului.

Ministrul Turismului a aratat ca are nevoie de timp sa raspunda acuzatiilor cuprinse intr-un raport care are 168 de pagini si anexe de 4.000 de pagini. "Raportul meu, pe care nu l-am facut aici pe loc, l-am intocmit zilele trecute, deci nu se poate spune ca l-am facut special sa-l tin de vorba pe domnul Orban, a fost prezentat doar pe sfert", a mai argumentat Udrea.

In ce priveste acuzatiile care i se aduc, Udrea a aratat ca nu exista niciun motiv pentru ridicarea imunitatii si inceperea urmaririi penale in cazul sau. "Tot ce am facut este absolut legal si mai ales este extrem de oportun pentru Romania. Asa cum cred ca ati auzit aducem TUI in Romania, suntem in Consiliul Executiv al Organizatiei Mondiale a Turismului, am luat trei mere de aur si facem o multime de lucruri utile pentru turismul romanesc", a spus ministrul, citat de NewsIn.

Udrea a catalogat acuzatiile Comisiei parlamentare de ancheta drept electorale. "Din pacate lupta aceasta electorala se duce cu arme inegale, abuzive. Eu inteleg batalia politica, mai avem o luna si jumatate pana la cel mai important moment din ultimii cinci ani, alegerea presedintelui, deci pot sa inteleg orice batalie politica care ma vizeaza pe mine ca politician, dar sa faci acuzatii la adresa unor oameni care sunt profesionisti si care lucreaza in minister de ani de zile este nu numai exagerat, ci de-a dreptul abuziv", a completat ministrul Turismului.

Sedinta Camerei Deputatilor in care se discuta raportul comisiei Udrea a fost suspendata marti de presedintele Camerei, Roberta Anastase. Elena Udrea a depasit timpul regulamentar ce i-a fost alocat, consumand practic si timpul de dezbatere alocat partidelor. Dupa interventia lui Udrea, Anastase a declarat inchisa sedinta speciala, anuntand ca se trece la sedinta de plen obisnuit. PNL si PSD au acuzat-o pe Anastase ca a condus prost sedinta si a incalcat Regulamentul si au cerut reluarea sedintei, solicitare careia nu i s-a dat curs.

Presedintele Camerei Deputatilor, Roberta Anastase, a acuzat grupurile parlamentare PSD si PNL ca nu au respectat programul de lucru adoptat in privinta dezbaterilor asupra raportului elaborat de Comisia de ancheta Udrea si a precizat ca raportul ar putea fi reprogramat saptamana viitoare.

Potrivit lui Anastase, grupurile parlamentare PSD si PNL au decis sa nu respecte programul de lucru adoptat de catre comitetul liderilor de grup si Biroul Permanent, potrivit caruia la ora 12:30 urma sa aiba loc sesiunea de vot final, si nu continuarea dezbaterilor asupra raportului elaborat de Comisia Udrea.

"Regulamentul Camerei spune foarte clar ca modificarea ordinii de zi se face in cazuri exceptionale, numai la propunerea Biroului Permanent, de catre liderii de grup" a comentat democrat-liberala intentia deputatilor PSD si PNL de a prelungi dezbaterile asupra raportului Comisiei Udrea.

"Raportul va fi programat probabil saptamana viitoare din nou, cu acordul Biroului Permanent si al comitetului liderilor de grup, nu e nicio problema", a adaugat Anastase.



Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.