Analistul politic Bogdan Teodorescu este de parere ca lansarea lui Sorin Oprescu la prezidentiale a venit exact atunci cand trebuia, iar discursul sau, desi populist, a fost unul onest, nu ipocrit ca a lui Traian Basescu sau patetic ca a lui Mircea Geoana.
"Discursul este bun, un discurs pentru toate categoriile. Un discurs care speculeaza prapastia pe care Traian Basescu a creat-o intre partidele politice si cetateni. E intr-adevar primul candidat independent, nu mimeaza acest lucru, cum o face Basescu”, este de parere Bogdan Teodorescu.

Romanii vor populism

Cu toate ca multa lume l-a acuzat pe Sorin Oprescu de populism excesiv in discursul sau de lansare, analistul politic Bogdan Teodorescu este de parere ca temele abordate de noul candidat nu sunt mai populiste decat cele abordate de Mircea Geoana sau Traian Basescu.

"Si Geoana si Basescu fac la fel, dar spre deosebire de acestia Oprescu este onest. Nu este ipocrit ca Basescu, care s-a lansat <din intamplare> la Sannicolau. Sa nu-mi spuneti mie ca daca un batranel din public nu ii striga sa candideze ramaneam fara Basescu in aceasta toamna. La fel si in cazul lui Geoana, acesta mizeaza tot pe populism, cu baietii lui in rosu, aplauze si rasete in momentul in care Romania este condusa de opt oameni. Acestia nu inteleg ceea ce intelege Oprescu: campaniile trebuie sa evite sa ne faca prosti in fata”, a declarat Bogdan Teodorescu pentru 9AM.

In opinia acestuia, discursurile si adunarile de acest fel s-au practicat mereu in politica romaneasca si se practica si acum pentru ca romanii cer acest lucru.

Oprescu fura de la toti


La fel cum se specula de mai multa vreme, si Bogdan Teodorescu este de parere ca Sorin Oprescu ii va pune in incurcatura pe toti candidatii la prezidentiale si va fura fiecaruia cate putin din electorat.

"Discursul lui Oprescu are trei directii: sociala – care va lovi exact in electoratul PSD-ului, charm si popularitate – care vrea sa reintrupeze un Traian Basescu mai tolerant pentru acea categorie a electoratului care s-a saturat de actualul presedinte, independenta si valori – care ia directia electoratului lui Crin Antonescu", este de parere analistul politic.

Potrivit acestuia, aparitia lui Sorin Oprescu constituie un motiv de ingrijorare pentru toti ceilalti candidati. "Un astfel de personaj, lansat in aceasta perioada, se poate lipi foarte usor de problemele sociale. El s-a pus intr-un moment foarte bun, un moment de criza sociala, de nemultumiri, de greve, pentru care propune o noua solutie”, a precizat Teodorescu.


Sorin Oprescu se lanseaza: "A venit timpul sa spargem gasca!"

Cozmanca ii garanteaza lui Oprescu jumatate din electoratul lui Geoana


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.