Prim vicepresedintele PNL Ludovic Orban a avansat marti seara, intr-o emisiune TV, numele lui Mugur Isarescu ca posibil premier al unui Guvern de tehnocrati, liderul PDL Adriean Videanu replicandu-i ca un Guvern trebuie sa aiba o puternica componenta politica.
Potrivit lui Orban, un Guvern de tehnocrati ar putea fi instaurat "daca pleaca PSD-ul maine, poimaine". "Problema este sa gasesti un prim ministru si sa-i pui conditie sa nu fie politicieni cei care vor face parte din Guvern. Se gasesc, sunt multi oameni de valoare in tara asta", a declarat liberalul, potrivit NewsIn.

Intrebat de moderator la ce nume se gandeste, Orban a avut o ezitare sa spuna, dar apoi a avansat numele guvernatorului BNR. Mugur Isarescu. "N-as vrea sa fac nominalizari ca ii bag intr-o oala... Mugur Isarescu a condus un Guvern intr-o perioada dificila in care a reusit, dupa o fundatura in care am fost in anii 98-99 sa reia cresterea economica in 2000", a mai declarat el.

In replica, prim vicepresedintele PDL, Adriean Videanu, a spus ca "orice structura guvernamentala trebuie sa aiba o puternica componenta politica". "Daca ea este dublata si de abilitati profesionale si experienta administrativa ar fi perfect, dar eu cred ca decizia – si de aceea propunerea colegului Orban nu este in concordanta nici cu pozitia constanta a PNL-ului in timp – trebuie sa aiba o dominanta politica", a mai aratat liderul PDL.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.