Sorin Rosca Stanescu sustine ca Mircea Basescu ar fi fost implicat intr-o afacere de trafic de explozibili alaturi de o persoana cautata de Interpol Belgia pentru terorism.
Sorin Rosca Stanescu scrie luni pe blogul personal ca fratele presedintelui Romaniei ar fi participat la o operatiune ultrasecreta de trafic international cu mari cantitati de explozibil.

Potrivit acestuia, cinci vapoare sosite din Thailanda au fost ancorate in portul Constanta, care aveau la bord substante explozive si munitie. Operatiunea ar fi fost dirijata de Mircea Basescu, fratele presedintelui Romaniei. Jurnalistul precizeaza ca nu cunoaste cantitatea exacta de substante explozive care a fost transportata din Thailanda, relateaza NewsIn.

Destinatia finala, conform contractului incheiat de partea tailandeza cu ROMARM S.A., apartinand Ministerului Industriilor, ar fi fost Unitatea Militara Babeni din judetul Valcea.

Acolo, explozibilii si munitia ar fi fost reambalate, in loc sa fie distruse. In scurt timp ar fi avut loc exportarea acestora, fiind utilizat drept intermediar si caraus firma S.C. ROMAGRO CEREAL SRL. Stanescu spune ca operatiunea s-ar fi realizat tot pe cale maritima, fiind asigurata din nou de Mircea Basescu.

El mai afirma ca nu stie care a fost suma totala a castigului realizat prin aceasta afacere si ca Interpol Belgia a transmis, la 21 ianuarie 2009, o adresa catre Ministerului Administratiei si Internelor, Centrului de Cooperare Politieneasca Internationala si Biroului National Interpol, prin care solicita investigarea lui Bakri Imad Abdul Reda, care este asociat al ROMAGRO CEREAL SRL Romania.

Practic, Stanescu sustine ca Bakri Imad Abdul Reda, alias Imad Kebir, actionar al ROMAGRO CEREAL - cu 70%, prin intermediul acestei societati, ar fi jucat un rol important in finantarea miscarii Hezbollah si in aprovizionarea cu arme a acesteia. Tot el ar fi principalul importator de arme si echipament militar al organizatiei teroriste UNITA din Angola, prin intermediul Republicii Democratice Congo.

Jurnalistul mai afirma ca Traian Basescu ar fi fost informat de catre Directia Nationala Anticoruptie si SRI si a dispus incetarea oricaror actiuni si activitati desfasurate de Directia Generala de Informatii si Protectie Interna in acest caz.

Stanescu sustine ca presedintele Romaniei ar fi cerut suspendarea din functie a tuturor directorilor Directiei Generale de Informatii si Protectie Interna si ar fi dispus retinerea sefului DGIPI, Cornel Serban.

De fapt, SRS vrea sa accentueze ca adevaratul motiv pentru care seful statului a facut acest lucru ar fi fost camuflat de arestarea omului de afaceri Puiu Popoviciu. Astfel, scopul ar fi fost preluarea arhivei curente de la Diviziunea Tehnica - interceptari - de la Diviziunea de Informatii si de la Diviziunea de Filaj, pentru recuperarea tuturor documentelor, interceptarilor si stenogramelor in care apare numele lui Mircea Basescu.

De asemenea, Stanescu afirma ca, sub pretextul scandalului Ciorogarla, serviciul secret ale Armatei si directiile legate de acesta au fost "decimate".

"Aceasta afacere care tine de crima organizata si de terorism prin finalitatea ei, domnul Mircea Basescu, care nu pot garanta ca stia ca banii sau o parte din bani vor ajunge la o miscare terorista, poate ca nu stia, dar domnul Mircea Basescu a asigurat descarcarea a cinci vapoare sosite din Thailanda si reincarcarea lor, pentru ca acest combustibil, in loc sa fie detonat, cum scria in contractul cu Thailanda, a fost la Unitatea Militara Babeni reambalat si reexportat", a declarat Sorin Rosca Stanescu.

Jurnalistul sustine ca isi asuma intreaga raspundere civila si penala pentru dezvaluirile legate de acest caz. "Evident sunt acoperit cu toate dovezile necesare pentru a-mi sustine afirmatiile. In esenta, va pot raspunde ca urmele pe care le-a lasat activitatea din acest grup infractional a domnului Mircea Basescu se gasesc in stenograme, se gasesc in rapoarte, se gasesc in convorbiri telefonice si se gasesc in conturi. Asta e ceea ce va pot spune pentru moment. Exista toate probele necesare si, in patru cuvinte, va asigur ca mortul se afla in dulap si va iesi din dulap. Toate materialele amplului material pe care l-am postat astazi pe site vor aparea in zilele urmatoare", a afirmat Rosca Stanescu la Realitatea TV.

La acelasi post de televiziune, in aceeasi emisiune, consilierul prezidential pe probleme de securitate, Iulian Fota, a declarat ca nu comenteaza afirmatiile lui Sorin Rosca Stanescu, subliniind, insa, ca, in aceste zile, se deruleaza o adevarata campanie de denigrare a sefului statului.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.