Guvernul trebuie sa reduca cu 20% numarul angajatilor din administratia de stat, a declarat joi presedintele Traian Basescu, argumentand ca solutia pentru reducerea cheltuielilor nu este diminuarea veniturilor salariale, deoarece taierea sporurilor poate fi contestata in justitie.
"Toate paliativele astea - ii mentinem pe toti, mai reducem un spor sau altul - sunt povesti. Aici Guvernul trebuie sa se comporte cu toata seriozitatea si sa reduca masiv aparatul de stat. (...) Pot intelege interesul partidelor de a fi reprezentate in administratie, conform rezultatului alegerilor, asta nu este de neinteles. (...) Ce nu inteleg este tergiversarea diminuarii aparatului de stat excesiv, adica trimitere in somaj a unui mare numar de functionari publici si contractuali", a declarat Basescu la RRA.

Functionarii incarca inutil statul de plata

Basescu s-a aratat convins ca Executivul va fi nevoit sa reduca numarul bugetarilor din administratie, insa problema este daca o va face in timp util sau prea tarziu, dupa ce "acest aparat bugetofag" va consuma toate resursele. Basescu a explicat ca sporurile pe care le primesc functionarii sunt prevazute in legi si pot fi revendicate de acestia in instanta, prin urmare unica solutie este reducerea aparatului de stat, transmite NewsIn.

"Nu diminuarea salariilor este solutia, ci lasa omul relativ bine platit, dar redu cheltuielile aducand aparatul de stat la o dimensiune normala, noi avem o dimensiune in exces a aparatului de stat", a spus el.

Presedintele a spus ca il apreciaza "extraordinar de mult" pe Emil Boc ca incearca sa rezolve problema prin negociere in interiorul coalitiei, dar a spus ca nu se poate negocia pana cand se "scufunda" bugetul de stat.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.