Liderul instrainat la PNG, Gigi Becali, a convocat un congres de urgenta al partidului pentru data de 18 iunlie, ocazie cu care Becali ar vrea sa revina in fruntea partidului si sa stearga definitiv PRM-ul din viata PNG-ului.
Dupa alegerile europarlamentare, „dragostea” dintre cei doi politicieni "uniti de o lista" , Vadim Tudor si Gigi Becali, pare sa se fi spulberat, motivele fiind mai multe si nu tocmai noi.

Unul dintre principalele motive ale excluderii fuziunii PRM-PNG se preupune ca ar fi supararea lui Becali pe Vadim pentru ca acesta i-a suflat postul de viceprimar al Capitalei.

Unul dintre cele doua posturi din subordinea primarului Bucurestiului a fost cedat de PDL lui Robert Ionescu (PNG) dupa alegerile locale de anul trecut. Recent insa, majoritatea a fost pusa in pericol de mutarea lui Daniel Fuciu din PNG in PSD, motiv pentru care democrat-liberalii i-au adus la putere si pe peremisti. La negocieri, conditia lui Corneliu Vadim Tudor pentru a bate palma cu PDL a fost schimbarea lui Robert Ionescu cu Victor Iovici (PRM).

Se pare ca din acest motiv, Becali s-a razgandit in privinta fuziunii cu PRM, iar acum isi doreste o relansare a PNG-lui.

Fuziunea PNG-PRM - exclusa

Secretarul general al PNG, Nicolae Trache, a confirmat pentru 9AM excluderea PRM-ului din planurile de viitor ale partidului.

Din punctul meu de vedere o fuziune cu PRM este exclusa, cel mult am putea face o alianta.Colegii din teritoriu nu sunt de acord cu aceasta fuziune pentru ca riscam foarte mult, iar PNG doreste sa ramana un partid de sine statator. Prin fuziunea celor doua partide PNG isi risca toate posturile de primar, viceprimar si consilieri”, a declarat Trache pentru 9AM.

PRM nu stie nimic

Pe cealalta parte a conflictului, peremistii sunt tinuti in „ceata” si spun ca nu au informatii cu privire la intentiile lui Becali.

Nu stiu sa fi fost o discutie contradictorie intre Gigi si domnul presedinte (n.red. - Vadim Tudor). Dar stiu ca domnul presedinte ne-a spus ca, in momentul in care Gigi ajunge europarlamentar, poate sa decida asupra a ceea ce face. Si el zicea ca fuzionam dupa alegeri daca PRM-ul scoate scor bun”, a declarat pentru Cotidianul Marius Marinescu, purtatorul de cuvant al PRM.

Ruperea lui Becali de Vadim nu ar fi o surpriza, avand in vedere ca cei doi au fost pe rand: amici, dusmani si parteneri de politica


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.