Politica 6 Iulie 2009 14:46
Rata absenteismului senatorilor a crescut sensibil in prima sesiune parlamentara a acestui an, fata de perioada similara a anului 2008, in fruntea clasamentului aflandu-se Mihailescu(PSD), Melescanu(PNL) si Corlatean(PSD).
Potrivit NewsIn, cu cele mai multe absente figureaza senatorul PSD Serban Mihailescu, care a ajuns doar de 37 de ori la lucrarile Senatului. Mihailescu a avut din data de 27 aprilie si pana la finalul sesiunii concediu medical.

Pe locul doi in topul absentilor se afla senatorul PNL Teodor Melescanu, cu 55 de prezente, avand 8 zile de invoire, 7 zile de concediu fara plata si alte 7 zile de deplasari in strainatate.

La egalitate cu Melescanu, cu 55 de prezente, este senatorul PSD Titus Corlatean, presedinte al Comisiei de politica externa. El a avut cumulat in toata sesiunea 22 de zile de lucru in care a fost plecat in deplasari externe.

Pe locul al treilea in clasament se afla senatorul PDL pentru diaspora, Viorel Riceard Badea, cu 56 de prezente, urmat de senatorul UDMR Gyorgy Frunda (61 de prezente) si senatorul PNL pentru diaspora, Raymond Luca (62 de prezente).

Totodata, cei sase senatori care sunt si ministri nu figureaza cu nicio prezenta la lucrarile Senatului, fiind vorba de Ecaterina Andronescu (Educatie), Radu Berceanu (Transporturi), Vasile Blaga (Dezvoltare), Cristian Diaconescu (Externe), Ilie Sarbu (Agricultura) si Mihai Stanisoara (Aparare).

Vicepresedintele Senatului, Anca Boagiu (PDL), are 67 de prezente, la fel ca si Sergiu Nicolaescu (PSD), numai ca acesta din urma avut 10 zile de concediu medical.

Un alt vicepresedinte al Senatului, Alexandru Peres (PDL), si fostul ministru de Finante, Varujan Vosganian (PNL), au cate 70 de prezente, iar liderul grupului PDL, Traian Igas - 69 de prezente.

Liderul grupului PNL, Puiu Hasotti, a cumulat 72 de prezente, la fel ca si Verestoy Attila (UDMR) si Dan Voiculescu (PC).


In medie, un parlamentar primeste 346 de lei pentru fiecare prezenta la Senat

Intre cei mai prezenti senatori in prima sesiune parlamentara a acestui an se numara, cu 79 de participari la lucrarile Senatului, Viorel Arcas (PSD), Ion Ariton (PDL), Ovidiu Marian (PDL), Vasile Mustatea(PNL) si Marius-Petre Nicoara (PNL), iar cu cate 78 de prezente figureaza Dan-Radu Rusanu (PNL) si Alexandru Mocanu (PDL).

De asemenea, cu cate 77 de prezente sunt alti 65 de senatori, intre care Crin Antonescu (PNL), Toni Grebla (PSD), Ion Vasile (PSD), Anghel Iordanescu (PSD), Marko Bela (UDMR), Ion Toma (liderul grupului PSD), Cristian Topescu (PNL), Iulian Urban (PDL) si Lia Olguta Vasilescu (PSD).

Chestorul Ioan Chelaru (PSD) si fostul ministru de Interne, Cristian David (PNL) au cate 74 de prezente. In acelasi timp, presedintele Senatului, Mircea Geoana (PSD), impreuna cu Miron Mitrea (PSD), Mircea Diaconu (PNL) si Alexandru Mazare(PSD) au cate 73 de prezente.

Prezenta medie a unui parlamentar in prima sesiune a anului 2009 a fost de 70 de participari la lucrarile Senatului, in timp ce prezenta maxima ar fi putut fi de 79. Indemnizatia neta medie pe luna se ridica la 4.856 de lei, care pentru intreaga sesiune ajunge la 24.283 de lei. Astfel, pentru fiecare prezenta la lucrarile Senatului alesii au obtinut, in medie, 346 de lei.

In perioada similara a anului 2008, participarea senatorilor la lucrari s-a ridicat, in medie, la 58 de prezente de parlamentar, fata de maximul de 65 de prezente, reprezentand astfel un nivel de participare de 89,23%. Pe de alta parte, in prima sesiune a lui 2009, nivelul de participare al senatorilor la lucrari s-a ridicat la 88,61%.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.