Deputatii au hotarat ca cererea Procurorului General, Codruta Kovesi, este inadmisibila, iar in urma votului din Plen s-a decis ca Adrian Nastase sa nu fie cercetat penal in Dosarul Zambaccian 1.
Desi PDL doreste o reluare a votului in privinta urmaririi penale a fostului prim-ministru, restul deputatilor sunt de parere ca aceasta cercetare nu-si are rostul, iar reluarea votului este inadmisibila.

In sedinta Camerei, 160 de deputati au votat impotriva "inceperea urmaririi penale", 100 pentru, in timp ce 10 deputati s-au abtinut de la vot.

PDL a cerut trimiterea la Comisia juridica a solicitarii procurorului general in cazul lui Adrian Nastase, motivand ca astfel s-ar respecta parcursul regulamentar.

"Va reamintesc ca am facut o propunere la dezbaterea trecuta, de a retrimite Comisiei juridice, pentru a se respecta pasii procedurali prevazuti de Regulamentul Camerei Deputatilor, pentru ca decizia sa fie una corecta si constitutionala.Va rog sa supuneti votului plenului aceasta propunere", a spus deputatul PDL Ioan Oltean, in deschiderea dezbaterilor pe marginea solicitarii procurorului general in cazul Adrian Nastase.

Dupa ce votul electronic le-a pus, in doua randuri, probleme deputatilor, acestia au reusit sa-si exprime, cu ajutorul cartelelor optiunea. Astfel, propunerea lui Oltean a fost respinsa cu 123 de voturi, 90 de deputati pronuntandu-se pentru propunerea pedelistului, transmite NewsIn.

PNL a votat impotriva propunerii lui Oltean pentru ca liberalii au considerat acest demers o tergiversare a solutionarii cererii procurorului general.

Din cele 116 de voturi pentru declararea ca inadmisibila a cererii Laurei Codruta Kovesi, 70 au provenit de la PSD, 34 de la PNL, 8 de la UDMR, 2 de la minoritati si inca un vot de la independentul Gabriel Oprea. Pentru pozitia sustinuta de PSD au votat majoritatea liderilor liberali si fosti ministri: Bogdan Olteanu, Calin Popescu Tariceanu, Mihai Voicu, Tudor Chiuariu. De asemenea, pedelistul Nicolae Stan a votat ca solicitarea este inadmisibila, probabil din greseala.

Cei care au considerat ca solicitarii Procurorului General trebuie sa i se dea curs au provenit de la PDL: 90 de voturi, de la minoritati: sase voturi, de la PSD si PNL-cate doua voturi, adica social-democratii Mugurel Surupaceanu si Vasile Mocanu, respectiv liberalii Alina Gorghiu si Mirel Talos.

Din cele 10 abtineri, sase au provenit de la UDMR, cate unul de la PSD si PNL si doua de la minoritati.

Adrian Nastase nu a votat, el nefigurand pe lista cu votul nominal postata pe site-ul Camerei.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.