Politica 26 Mai 2009 00:05
Elena Basescu, supranumita "Paris Hilton a Romaniei", si Gigi Becali, care provine dintr-o familie de ciobani din Carpatii Orientali, se numara printre personajele excentrice care candideaza la Parlamentul European prezentate de nemtii de la Der Spiegel.
Articolul intitulat "Buze pline, latex si sange albastru" - o referinta directa la buzele Elenei Basescu - o prezinta pe fiica presedintelui roman printre frumusetile care candideaza la euroalegeri, alaturi de italianca in varsta de 27 de ani Barbara Matera, prezenta pe listele partidului lui Silvio Berlusconi.

Daca italianca ajunsa in finala Miss Italia nu are deloc experienta in politica "nu acelasi lucru se poate spune despre Elena Basescu, in varsta de 28 de ani", comenteaza saptamanalul german.

"Este la fel de frumoasa ca Barbara, dar are deja la activ o perioada petrecuta la Bruxelles ca stagiara la unul din europarlamentarii din partidul tatalui ei. Caci tata Traian Basescu este presedintele Romaniei", subliniaza Der Spiegel, potrivit NewsIn.

Revista o prezinta drept "fotomodel" cu par lung si buze pline, "party girl" si cunoscuta pentru aventurile ei romantice - ceea ce i-a adus in presa renumele de "Paris Hilton a Romaniei".

"In fata unor critici ca n-ar avea intelectul necesar pentru a-si reprezenta tara in Parlamentul European, tatal ei spune ca e <mult mai desteapta decat se crede>", mai noteaza publicatia.

Despre Gigi Becali, Der Spiegel scrie ca nu se trage din os domnesc precum nepotul ultimului rege italian, Emanuele Filiberto, printul Piemontului si Venetiei, ci dintr-un "cioban din Carpatii Orientali".

"Ca si printul, Becali se simte nascut pentru a conduce", scrie revista, citandu-l pe Becali care a spus ca va fi un "domnitor dur si intelept" pe vremea cand dorea sa candideze la prezidentiale. "Acum face campanie cu sloganuri de extrema-dreapta pentru un loc in Parlamentul European. Iar daca nu va avea succes, se va intoarce la oi", noteaza Der Spiegel. Revista germana aminteste si de episodul arestarii lui Becali timp de doua saptamani pentru sechestrare de persoane, dupa ce bodyguarzii sai au prins trei hoti care-i furasera masina, i-au transportat in portbagaj si i-au batut.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.