Politica 25 Mai 2009 15:15
Se pare ca metaforele, daca le putem numi asa, sunt o moda in randul liderilor PNL. Dupa ce fostul premier Tariceanu isi facuse un obicei din a le da porecle, care de care mai comice presedintelui Basescu si primului-ministru Boc, acum si urmasul sau, Crin Antonescu, pare sa adopte aceeasti tactica ofensiva.
Dupa ce in urma cu doua zile, liderul PNL spunea despre seful statului ca “se prostitueaza electoral” prin Franta, acum Antonescu il ironizeaza din nou si il asociaza cu personajul principal din povestea “Hainele noi ale imparatului” de Hans Christian Andersen, spunand despre el ca “Regele e gol”.

Declaratiile lui Antonescu vin in contextul campaniei electorale pentru europarlamentare…sau “europrezidentiale”, dupa cum le numeste presa si dupa cum le percepe atat electoratul cat si candidatii la euroalegeri.

Antonescu s-a declarat sceptic in privinta posibilitatii ca Traian Basescu sa se retraga din cursa pentru prezidentialele din aceasta toamna si a catalogat intentia presedintelui de a-l “antrena” pe Emil Boc in lupta pentru Cotroceni drept o “nazbatie” care arata ca “regale e gol”.

Mi-e greu sa cred ca domnul Basescu nu va candida, dar faptul ca asemenea nazbatii, precum pregatirea lui Boc de a candida, arata limpede ca Traian Basescu nu are curajul de a spune <da, candidez la un nou mandat!>. De cinci ani de zile, din prima zi a mandatului sau, nu a avut decat o preocupare - sa candideze la un nou mandat. Ceea ce cred ca a fost cauza esecului deplin al domnului Traian Basescu”, a sustinut Antonescu.

Printre toate “poreclele” si “ofensele” aduse presedintelui si guvernarii, Crin Antonescu a facut si putina campanie electorala pentru europarlamentare, dar tot cu sugestii prezidentiale.

Presedintele liberal a declarat ca e momentul ca tara sa fie guvernata, sa existe solutii prin care sa se opreasca ?omajul galopant ?i scaderea veniturilor la buget. „Pentru acest lucru, insa, e necesar ca romanii sa inceapa prin sanctionarea incompetentilor. Primul pas este un vot anti- Guvern si anti-Basescu la 7 iunie”, a subliniat Crin Antonescu.

Citeste si: Basescu se 'prostitueaza electoral'. Antonescu nu stie ce vrea

Pe urmele lui Tariceanu


Atitudinea „batjocoritoare” a liderului liberal aminteste de predecesorul sau Calin Popescu Tariceanu care, spre finalul mandatului la presedintia PNL icepuse sa isi faca un hobby din a da porecle presedintelui, premeirului si intregului Guvern.

Astfel, coalitia PSD-PD-L a primit nenumarate porecle de la preluarea mandatului si pana acum, insa principalul vizat de Tariceanu prin aceste nume „strategice” era Emil Boc. Acesta a schimbat in 6 luni de guvernare minim 5 porecle, dintre care merit amintite doar cele mai „celebre”.

Una dintre cele mai simpatice porecle date de fostul premier actualei coalitii este „Guvernul Dorel” urmata de „guvernul de buzunar a lui Basescu”, „doua maini stangi” si cel mai nou „Guvernul George Constanza”.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.