In perioada 29 aprilie - 1 mai, are loc vizita de evaluare Schengen a Romaniei in domeniul protectiei datelor personale, coordonata de Ministerul Administratiei si Internelor.
Aceasta este cea de a doua vizita de evaluare care are loc in tara noastra, dupa vizita de evaluare in domeniul cooperarii politienesti desfasurata in luna martie 2009.

Aceste vizite au in vedere verificarea in teren a indeplinirii conditiilor necesare implementarii acquis-ului Schengen in domeniu, astfel incat Romania sa poata dobandi calitatea de stat Schengen cu drepturi depline.

Institutiile evaluate pe parcursul acestei actiuni sunt Ministerul Administratiei si Internelor, Ministerul Afacerilor Externe si Autoritatea Nationala de Supraveghere a Prelucrarii Datelor cu Caracter Personal.

Din echipa de evaluare fac parte experti din statele membre Schengen, un reprezentant al Comisiei Europene si un reprezentant al Secretariatului General al Consiliului UE.

In urma acestei vizite, expertii vor redacta un raport care va cuprinde concluziile si recomandarile echipei de evaluare. Acesta va fi ulterior aprobat in cadrul Grupului de lucru Evaluare Schengen, la Bruxelles, cel mai probabil in a doua jumatate a anului 2009.

citeste si Romania primeste prima vizita de evaluare Schengen


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.