Primul semnal de alarma aparut in urma articolului publicat de ziarul nostru referitor la dezincriminarea incestului si prostitutiei, ca infractiuni distincte, vine chiar de la seful Guvernului, institutie care ar putea sa-si asume raspunderea in Parlament daca legislativul nu adopta noile coduri juridice.

Emil Boc nu se arata incantat de eliminarea din viitorul Cod penal a infractiunilor privind incestul si prostitutia. Nici reprezentantii clasei politice nu agreeaza ideea dezincriminarii celor doua infractiuni

Codul lui Carol al II-lea de la 1936 a incriminat pentru prima data incestul, ca o infractiune contra familiei, in aceasta categorie intrand si relatiile homosexuale. Din perspectiva Bisericii Ortodoxe, legalizarea prostitutiei nu are doar un caracter anticrestin, ci si unul antiuman, prin transformarea unor persoane in obiecte de satisfacere a placerilor. Referitor la incest, purtatorul de cuvant al Patriarhiei Romane, parintele Constantin Stoica, ne-a declarat ca acesta “este un pacat foarte grav”

Presedintele Colegiului Medicilor din Romania (CMR), Vasile Astarastoae, atrage atentia ca, pe de o parte, copiii nascuti din incest au o sensibilitate crescuta in fata bolilor, in afara celor genetice, iar, pe de alta parte, se pune problema gradelor de rudenie ale descendentului dintre un tata si fiica acestuia.

“Tatal copilului este si bunicul acestuia”, a spus Astarastoae. Tolerarea prostitutiei reprezinta, in opinia sa, “o noua forma de sclavie, fie ca femeia se vinde singura sau prin intermediari”.

Legalizarea prostitutiei va reprezenta un subiect de discutie cu Biserica Ortodoxa Romana, a declarat, duminica, in cadrul unei emisiuni televizate, premierul Emil Boc, aratand insa ca nu stie daca societatea este pregatita pentru o asemenea decizie si daca un lucru care nu este sanatos pentru societate trebuie incurajat „de dragul de a face bani“ la bugetul de stat. "Nu cred ca trebuie folosita criza dupa principiul lui Machiavelli 'scopul scuza mijloacele', nu trebuie sa ajungem acolo.

Nu stiu daca un lucru care nu este sanatos pentru societate trebuie neaparat incurajat de dragul de a face bani. Societatea romaneasca nu stiu daca este pregatita pentru o asemenea decizie."

El a precizat ca subiectul va fi discutat si cu reprezentantii Bisericii Ortodoxe Romane.


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.