Proiectul „Parlamentul Verde” a fost aprobat marti de Secretariatul General al Camerei Deputatilor si cel al Senatului, iar saptamana viitoare vor incepe demersurile pentru implementarea lui, anunta un comunicat.
”Sprijinul pe care l-am primit din partea colegilor parlamentari ma incurajeaza sa cred in sansele acestui proiect, care poate transforma Palatul Parlamentului in cea mai mare cladire «verde» din Europa. Aceasta echivaleaza cu reducerea la mai mult de jumatate a bugetului alocat intretinerii sediului Parlamentului, prin reducerea consumului de electricitate, energie termica, hartie, apa”, a declarat Sulfina Barbu, presedintele Comisiei pentru administratie publica, amenajarea teritoriului si echilibru ecologic.

Proiectul „Parlamentul Verde” are in vedere certificarea sediului Parlamentului drept „cladire verde”, in baza unor proceduri stabilite la nivel international.

„O data cu aprobarea proiectului de catre conducerea celor doua Camere, incepem si procedurile care trebuie urmate pentru certificarea internationala. Suntem deja in contact cu Consiliul roman pentru Cladiri Verzi pentru a identifica modalitatile in care putem colabora la acest proiect. Saptamana viitoare vom avea o intalnire si vom stabili atat forma de colaborare, cat si masurile concrete de actiune”, a conchis Sulfina Barbu.

Parlamentul va fi 'verde'


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.