Sulfina Barbu, presedintele Comisiei de administratie publica, a demarat o procedura prin care Parlamentul Romaniei va primi certificatul de “cladire verde”, prin reducerea cheltuielilor de intretinere a cladirii.

Prin proiectul „Parlamentul Verde”, sediul legislativului va deveni „cladire verde” in urma certificarii de catre o asociatie internationala, in baza indeplinirii unor criterii cum sunt consumul redus de energie, diminuarea pierderilor de caldura, surse ecologice de alimentare cu energie sau reciclarea hartiei folosite.

Prin intermediul unui comunicat de presa remis redactiei 9am, Sulfina Barbu a precizat ca pentru cladirea Parlamentului se presupune, intr-o prima faza, montarea de becuri ecologice si diminuarea cantitatii de hartie folosita prin introducerea unui sistem informatizat in comunicarea interna, urmand ca in pasul doi sa fie instalate panouri solare.

Casa Poporului este a doua cladire ca marime din lume si consuma cat un mic oras. Reducerea consumului de hartie, de energie electrica si termica din Parlament va oferi un semnal asupra disponibilitatii Parlamentului de a rationaliza consumul si de a proteja mediul”, a afirmat fostul ministru al Mediului referindu-se la impactul pe care il va avea finalizarea proiectului.

Sulfina Barbu a precizat ca a primit deja sprijinul presedintelui Camerei Deputatilor, pentru demararea proiectului, iar acum asteapta si sprijinul colegilor parlamentari. „Sper ca ii voi avea alaturi si pe colegii mei parlamentari, mai ales ca foarte multi dintre noi am avut ca angajamente de campanie protectia mediului”, a declarat Barbu.

Prin demararea acestui proiect, fostul ministru al Mediului spera transmiterea unui semnal de implicare pentru reducerea consumului de resurse.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.