Presedintele Traian Basescu a discutat telefonic, marti, cu Vladimir Putin despre criza gazelor, la initiativa premierului rus, potrivit purtatorului de cuvant al Administratiei Prezidentiale.

"Va pot confirma ca presedintele Traian Basescu a fost sunat de premierul Vladimir Putin pentru o informare cu privire la furnizarea de gaze de catre Federatia Rusa", a declarat pentru NewsIn Valeriu Turcan, purtatorul de cuvant al Administratiei Prezidentiale.

Informatii despre continutul convorbirii dintre cei doi lideri politici au venit de la Moscova, si nu de la Cotroceni. "Putin l-a informat pe presedintele Romaniei ca Ucraina nu permite livrarea gazului prin intermediul sistemului national de transport. Presedintele Romaniei si-a exprimat ingrijorarea cu privire la aceasta situatie si a aratat ca impartaseste pozitia Rusiei in legatura cu responsabilitatea Ucrainei in ceea ce priveste tranzitarea gazului catre consumatorii din Europa", se arata intr-un comunicat al serviciului de presa al executivului rus, citat de Cotidianul.

Pe langa discutiile cu presedintele Romaniei, 'tarul' Putin a discutat si cu premierii tarilor afectate de criza gazelor, precum si cu presedintele Comisiei Europene, Jose Manuel Barroso, anunta serviciul de presa al Guvernului rus.

Potrivit acelorasi surse oficiale ruse, discutiile telefonice cu premierii Bulgariei, Slovaciei, Greciei si cu presedintele CE au avut loc la initiativa lui Vladimir Putin, in timp ce initiativa convorbirii cu presedintele Basescu nu a fost atribuita.

In urma cu o saptamana, pe 6 ianuarie, presedintele Traian Basescu a discutat cu premierul Vladimir Putin despre criza gazelor, dar a declarat ca nu doreste sa faca public continutul acestei convorbiri.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.