Grupul parlamentar PNL decide la aceasta ora in cadrul unei sedinte excluderea lui Catalin Predoiu din partid. Calin Popescu Tariceanu a declarat ca decizia lui Catalin Predoiu de a accepta sa fie ministru al Justitiei este o tradare fata de PNL, informeaza Realitatea.net.

" Aceasta nu este decat o formula la care presedintele Basescu a mai recurs odata cu numirea sefilor la SRI si la SIE, ca ulterior sa poata spune in public ca serviciile sunt conduse de membri ai partidelor care erau in opozitie cu domnia sa. Este o manevra trasa la indigo si cred ca nu suntem atat de naivi, dupa atatia ani de politica, incat sa nu intelegem astfel de scheme simple, care nu urmaresc decat un scop bine determinat, sa dea posibilitatea tuturor celor care, intr-o masura sau in alta abuzeaza de domeniul justitiei, sa explice ca este condusa de un membru al unui alt partid. Sigur ca PNL nu poate sa ramina indiferent si nici nu poate sa inghita astfel de povesti", a afirmat Tariceanu, la finalul unei sedinte extraordinare a conducerii partidului, in care s-a discutat despre propunerea lui Catalin Predoiu ca ministru al Justitiei.

"Am fost dezamagit de decizia lui Catalin Predoiu de a accepta propunerea coalitiei de stanga PD-L-PSD. Am fost surprins de usurinta cu care a acceptat sa lucreze intr-un guvern al carui program prezinta diferente importante fata de programul PNL", scrie Tariceanu pe blogul personal.

Tariceanu acuza PD-L si PSD ca "urmaresc sa faca circ politic si nu o guvernare responsabila". "Intai a fost circul nominalizarii lui Theodor Stolojan si a capitularii acestuia dupa cateva zile. Apoi a fost circul cu negocierile ministerelor. Acum vad ca au pus in scena circul nominalizarii ministrului de Justitie", arata NewsIn.

Catalin Predoiu este mentinut la Ministerul Justitiei dupa ce, la investirea in functie din luna februarie a acestui an, era privit cu reticenta de liderii PSD si PDL si cu incredere de Traian Basescu.

Liderul PNL Bogdan Olteanu a declarat, vineri, ca nominalizarea lui Catalin Predoiu in functia de ministru al justitiei in Guvernul Boc reprezinta o recunoastere a competentei sale profesionale, dar faptul ca a acceptat propunerea coalitiei PD-L-PSD este o dovada a lipsei sale de caracter.

"Nominalizarea lui Predoiu este o recunoastere a competentei sale profesionale de catre cei care au facut-o. Acceptarea de catre domnul Predoiu a acestei nominalizari este insa dovada unei totale lipse de caracter si a unei totatel lipse de decenta politica fata de partidul care l-a facut ministru, l-a pus pe listele de deputati de unde a pierdut in mod lamentabil si care a trecut acum in opozitie", a spus Olteanu, aratand ca, prin acceptarea functiei de ministru al justitiei in Guvernul Boc, Predoiu nu a inteles responsabilitatea sa fata de PNL.

"Domnul Predoiu nu intelege responsabilitatea sa fata de PNL care ii recomanda sa mearga in opozitie in mod decent si sa sustina acolo unde e necesar reforma in justitie, ca atare eu personal maine voi solicita excluderea din partid a domnului Predoiu, care va putea sa mearga acolo unde interesele domniei sale o cer", a continuat vicepresedintele Camerei Deputatilor.

Olteanu a spus ca nu stie ca Predoiu sa fi discutat cu liderii PNL inainte de a accepta propunerea coalitiei de guvernare PD-L-PSD, dar ca fostul ministru liberal al justitiei a inselat increderea partidului. "Domnul Predoiu nu a inteles acest lucru si sper ca maine sa-l eliberam de greaua povara a calitatii de membru PNL", a conchis Olteanu.

Catalin Predoiu, membru PNL, a fost numit ministru al Justitiei in februarie 2008. El a candidat la alegerile din 30 noiembrie din partea PNL in colegiului 5 pentru Camera Deputatilor Buzau. Potrivit datelor finale furnizate de Biroul Electoral Judetean Buzau, Catalin Predoiu a obtinut 7.718 de voturi, adica 28,9% , in vreme ce reprezentantul PSD Marian Ghiveciu, cercetat de DNA, a obtinut 12.431 de voturi, adica 46,6%.

Predoiu s-a autosuspendat din calitatea de membru PNL


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.