Liderii PDL si UDMR s-au intalnit luni sa discute despre relatiile dintre cele doua formatiuni, fiind prima intrevedere de acest gen dupa ce UDMR a anuntat ca nu accepta oferta PDL de a avea reprezentanti doar in esalonul doi al guvernarii, adica la nivel de secretari de stat.

"Avem usa deschisa spre continuarea unor colaborari poate chiar daca nu la nivelul secretarilor de stat, vom gasi si vom vedea in perioada urmatoare tinand de apartenenta la familia politica comuna. Am convenit ca lasam deschisa usa unei viitoare colaborari chiar daca astazi nu avem creionate elementele prin care se va concretiza aceasta colaborare", a spus premierul desemnat, liderul PDL, Emil Boc, la finalul intalnirii cu liderul UDMR.

Liderul UDMR Marko Bela a subliniat ca Uniunea a luat deja decizia sa intre in opozitie si nu isi va schimba aceasta optiune. "Am spus de la inceput ca ori suntem parteneri egali intr-o coalitie, ori vom fi in opozitie. Decizie noastra e clara si fara echivoc: UDMR va fi in opozitie in perioada urmatoare si ne pregatim impreuna cu grupurile parlamentare pentru acest rol", a declarat Marko. El a adaugat, in acelasi timp, ca Uniunea vrea sa aiba un dialog cu guvernantii.

"Vom avea un dialog si cu cei de la PDL, mai ales ca facem parte din aceeasi familie politica si vom cauta modalitatile de a dialoga in legatura cu o serie de probleme, mai ales cele care privesc problema etnica. N-ar trebuie sa sacrificam relatiile interetnice pe altarul unor controverse politice. Din acest punct de vedere vom incerca sa avem un dialog, dar in acest timp din punct de vedere politic sunt foarte clare: UDMR va fi in opozitie iar PDL si PSD vor forma o coalitie guvernamentala", a precizat liderul UDMR.

Marko a adaugat ca nu a discutat cu premierul desemnat functii sau pozitii. "Colegii de la PDL si domnul Boc ne-a propus in mod clar, ei au avut intentia sa colaboram in cadrul acestei coalitii, nu s-a reusit, sa incercam sa avem, in continuare un dialog. Dar acest lucru nu inseamna ca in acest moment suntem pe aceeasi parte a baricadei. Din pacate, noi suntem in opozitie", a sustinut Marko Bela.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.