Liderul PD-L Theodor Stolojan a anuntat ca se retrage din functia de premier pentru a lasa loc presedintilor celor doua partide care au semnat Parteneriatul pentru Romania. Presedintele va anunta, in jurul orei 12.30, numele noului premier desemnat, care se va prezenta in Parlament la investire tot pe 22 decembrie.
"Argumentul meu este ca cei doi presedinti care au semnat parteneriatul pentru Romania trebuie sa-si asume garantia realizarii acestui parteneriat prin cele mai importante functii in stat: functia de prim ministru si functia de presedinte al Senatului", a declarat Stolojan, potrivit NewsIn.

Ce parere aveti de inconsecventa lui Stolojan? Spune-ti parerea pe forum!

Acesta a mai precizat ca seful statului este cel care va lua decizia de incredintare a mandatului de prim-ministru.

Potrivit unor surse politice, demisia a fost aprobata de presedinte, Emil Boc sau Gheorghe Pogea fiind persoanele care ar putea fi desemnate in functia de prim-ministru.

Surse PSD pretind ca noul premier desemnat ar urma sa fie Mihai Stanisoara.

Presedintele Mircea Geoana se afla in drum spre Palatul Cotroceni, unde a fost invitat de presedinte Traian Basescu, pentru a fi informat in legatura cu numele noului premier desemnat, al carui decret de numire va fi anuntat in jurul orei 12.30.

Presedintele Traian Basescu si Mircea Geoana discuta, la aceasta ora, despre viitorul premier desemnat, potrivit unor surse fiind vorba de Emil Boc. Presedintele Basescu doreste ca Mircea Geoana sa accepte noul premier desemnat, dupa ce Theodor Stolojan si-a prezentat demisia.

Orban: Asteptam sa vedem cine isi mai pune gatul sub secure


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.