Presedintele PSD, Mircea Geoana, a declarat miercuri ca partidul sau a dat dovada de flexibilitate in legatura cu desemnarea lui Theodor Stolojan ca premier, dar a dat de inteles ca nu e de acord ca acesta sa ocupe functia patru ani, invocand posibilitatea si unor alte formule.

"Este o prerogativa a presedintelui Romaniei, pe care si-a exercitat-o. Noi am dat dovada de flexibilitate in aceasta discutie pentru ca nu am dorit sa cream din persoana primului ministru un element de blocaj. Suntem in fata unei situatii mult prea serioase pentru Romania ca aceste elemente sa blocheze un acord istoric intre aceste doua formatiuni politice", a declarat Geoana, adaugand ca PSD doreste gasirea de elemente care sa pastreze paritatea intre cele doua formatiuni.

PNL nu il vrea pe Stolojan premier

Liderul PSD s-a aratat in dezacord ca Stolojan sa fie premier pentru patru ani si a sugerat ca fiecare partid poate face evaluari ale performantelor Guvernului, care sa duca "si la alte formule". "Ne intereseaza ca Guvernul care se instaleaza sa aiba un element de stabilitate si predictibilitate, dar in mod la fel de evident este libertatea si obligatia celor doua formatiuni sa evalueze performanta Guvernului si, in conditii pe care nu le putem azi prevede, sa se ajunga si la alte formule", a spus el.

Bolcas: Stolojan este un bun economist, dar are probleme de autoritate

Geoana a spus ca PSD e interesat ca vicepremierul PSD sa aiba atributii consistente, adaugand ca discutiile vor continua si pentru impartirea presedintiei celor doua Camere ale Parlamentului.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.