Liderii PD-L si UDMR au stabilit sa aiba o noua intalnire in aceasta dimineata, la ora 10.00, pentru a discuta despre posibilitatea colaborarii la un viitor Guvern, dupa ce echipa de negociatori a PD-L a avansat in discutiile cu PSD, care nu doreste ca UDMR sa fie prezenta in coalitia de guvernare.
Liderul UDMR Marko Bela a declarat marti pentru NewsIn ca este de asteptat ca presedintele PD-L Emil Boc sa-i prezinte concluziile intalnirii pe care a avut-o cu PSD, dat fiind ca mandatul liderilor social-democrati este sa se opuna unei eventuale intrari a Uniunii la guvernare.

Liderii UDMR si PD-L au stabilit ca intalnirea de miercuri sa aiba loc la sediul PD-L.

Emil Boc a declarat, la finalul discutiilor de marti seara cu PSD, ca prezenta UDMR intr-un viitor Guvern de coalitie 'nu reprezinta un impediment major'. 'Am avut un cuvant dat, avem obligatia sa continuam discutiile si cu UDMR', a adaugat Emil Boc, care a precizat ca runda de negocieri cu UDMR a avut loc inainte ca PSD sa decida ca vrea sa participe la guvernare alaturi de PD-L.

Emil Boc a spus ca va discuta si miercuri cu PSD despre participarea sau neparticiparea UDMR la guvernare, aspect pe care l-a catalogat ca fiind unul din 'obstacolele' care trebuie depasite pentru 'realizarea unui compromis rational cu PSD'.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.