Institutul de Investigare a Crimelor Comunismului in Romania (IICCR), condus de istoricul Marius Oprea, afirma ca Ticu Dumitrescu, decedat vineri dimineata, dupa o lunga suferinta, a fost singurul om in stare sa arate calea catre dreptate si adevar, in aceasta lume tulbure.
"Odata cu domnul Constantin Ticu Dumitrescu, urca la cer dragostea si devotamentul nostru fata de tot ceea ce reprezinta el pentru noi. El este singurul pe care noi, niste tineri, l-am descoperit in aceasta lume tulbure ca fiind singurul om in stare sa ne arate calea catre dreptate si adevar. Va suntem vesnic recunoscatori, domnule Constantin Ticu Dumitrescu!", se precizeaza intr-un comunicat al IICCR, cu titlul PENTRU CEI CE POT INTELEGE.

Potrivit medicilor, Constantin Ticu Dumitrescu suferea de cancer si a fost internat, in urma cu doua saptamani, la Spitalul de Urgenta Floreasca din Capitala, de unde a cerut sa fie externat, in aceasta saptamana.

Trupul neinsufletit al lui Ticu Dumitrescu va fi depus in holul Ministerului Internelor si Reformei Administrative, aceasta fiind ultima dorinta a fostului detinut politic, care a fost torturat in beciurile acestei cladiri, au declarat oficialii ministerului.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.