Angajatii Consiliului National pentru Studierea Arhivelor Securitatii (CNSAS) deplang moartea lui Ticu Dumitrescu, considerat "parintele spiritual" al institutiei si cel care a initiat si urmarit cu perseverenta deconspirarea activitatilor criminale ale Securitatii si asanarea morala a societatii.
"Cu sufletele cernite de durere, Consiliul National pentru Studierea Arhivelor Securitatii deplange pierderea suferita prin trecerea la cele vesnice a celui care a fost Constantin Grigore (Ticu) Dumitrescu. Simbol al luptei si al rezistentei impotriva regimului comunist, domnul Constantin Ticu Dumitrescu a initiat si urmarit cu perseverenta deconspirarea activitatilor criminale ale Securitatii si asanarea morala a societatii romanesti", se arata intr-un comunicat al CNSAS, remis agentiei NewsIn.

Totodata, moartea lui Ticu Dumitrescu, considerat "parintele spiritual" al CNSAS va "vaduvi" institutia si de "autoritatea sa morala si de efortul depus cu daruire in anii din urma", precizeaza comunicatul.
Constantin Ticu Dumitrescu a murit vineri dimineata, la varsta de 80 de ani, in urma unor complicatii pe fondul unei boli de ficat. In ultima vreme, initiatorul Legii de deconspirare a Securitatii isi scria memoriile, dupa ce aflase diagnosticul.

Ticu Dumitrescu este singurul politician din Romania postdecembrista care si-a legat numele de o lege - cea a deconspirarii dosarelor care au apartinut fostei Securitati. Legea a fost initiata in 1990 si a fost adoptata abia in 1999.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.