"Nimeni nu va aplica aceasta lege in forma votata de Parlament. Orice grupare politica va folosi tot felul de tertipuri ca s-o fragmenteze sau s-o amane", a spus Vosganian, amintind ca punerea in practica a majorarilor salariale ar complica foarte mult situatia economica a Rominiei.

Ministrul si-a argumentat declaratia prin presiunile pe care ceilalti bugetari le vor face asupra viitorului Guvern, dar si prin presiunile de corelare a salariilor din sectorul privat cu cele din sectorul bugetar, relateaza NewsIn.

"Nu am intalnit niciun partid care sa spuna ca isi asuma majorarea salariala, ca isi da demisia daca nu se aplica. In plus, nu au spus ce vor face cu celelalte categorii de bugetari si cu decalajul intre sectorul public si cel privat"
, a mai spus Vosganian.

Parlamentul a votat o lege prin care salariile din invatamant sunt majorate cu 50% incepand cu octombrie 2008, iar presedintele Basescu a promulgat-o, in ciuda opozitiei Guvernului, care a sustinut ca Legea nu prevede sursele de finantare si ca impactul asupra bugetului ar fi nesustenabil.

Executivul a decis, saptamana trecuta, sa amane punerea in aplicare a Legii pana in aprilie 2009, conditionat insa de aprobarea uneri legi de salarizare in sectorul bugetar, starnind protestele sindicatelor, care au anuntat deja greve generale pentru luna noiembrie.