"Planuim sa scoatem in evidenta faptul ca PNL si Tariceanu incalca legea in incercarea de a bloca majorarea salariilor profesorilor, in conditiile in care vorbim de un act normativ votat in parlament, declarat constitutional de Curtea Constitutionala si promulgat de presedintele Romaniei. PNL este in ilegalitate si noi vom arata asta in scoli", a spun liderul Federatiei "Spiru Haret".

Premierul Calin Popescu Tariceanu si vicepresedintii PNL au discutat, luni, la sediul guvernului, despre Legea privind majorarea cu 50% a salariilor profesorilor. "Am decis sa mandatam guvernul sa nu accepte nici o majorare salariala fara o ratiune economica viabila, urmand ca Executivul sa ia o decizie cat mai potrivita dupa publicarea legii in Monitorul Oficial. Totusi, s-au discutat mai multe variante", a afirmat, la sfarsitul sedintei, ministrul Transporturilor, Ludovic Orban.

Legea majorarii salariilor cadrelor didactice a fost adoptata in parlament la sfarsitul lunii septembrie si urmeaza sa fie publicata in Monitorul Oficial.