Deputatul PC Bogdan Ciuca, a declarat, luni, la Galati, ca partidul sau va sustine orice motiune de cenzura, indiferent de initiatorul acesteia, daca Guvernul va bloca sau va amana aplicarea legilor de majorare a salariilor din educatie si a pensiilor la grupele I si a II-a.

Potrivit lui Ciuca, exista trei variante pentru a sanctiona o atitudine a Guvernului care sa impiedice cresterea cu 50% a salariilor profesorilor si cu 50%, respectiv 25% a valorii punctului de pensie pentru grupele I si a II-a, transmite corespodnentul NewsIn.

Prima este aceea ca Guvernul sa-si dea demisia daca nu poate aplica cele doua legi. A doua este votarea de catre Parlament a unei motiuni de cenzura, pe care PC o va sustine indiferent de partidul care o va initia. "Partidul Conservator va sustine orice motiune de cenzura indreptata impotriva acestui Guvern, daca actualul Guvern se va opune majorarii punctului de pensie si majorarii salariilor din educatie", a afirmat purtatorul de cuvant al PC.

A treia optiune ar fi ca Legislativul sa se opuna, prin vot, ordonantelor pe care Guvernul le-ar putea emite pentru a bloca cele doua legi promulgate de presedintele Traian Basescu la sfarsitul saptamanii trecute. "Vom solicita o intrunire de urgenta a Parlamentului pentru a ne opune si a vota impotriva ordonantelor de guvern, daca acest Guvern va emite asemenea ordonante de blocare sau de amanare a aplicarii legilor", a precizat Bogdan Ciuca.

Deputatul conservator a adaugat ca toate declaratiile membrilor Guvernului, potrivit carora cele doua majorari nu pot fi sustinute de bugetul statului, reprezinta "praf in ochi" si "protejarea unor resurse financiare pe care Guvernul ar putea sa le foloseasca in alta directie", de vreme ce exista fonduri si pentru cresterea salariilor din educatie, si pentru majorarea pensiilor la grupele I si a II-a.

"Daca este sa ne referim numai la majorarea valorii punctului de pensie pentru grupele I si a II-a si majorarea salariilor profesorilor, sunt sustenabile. Repet, exista bani pentru aceste majorari, fara sa creem tulburari bugetare. A, vom crea niste tulburari in anumite cercuri de interese, care ar fi vrut sa cheltuiasca banii astia pe 2.000 si ceva de autoturisme, ar fi vrut sa risipeasca banii astia pentru cele 60 de elicoptere sau miliardul respectiv pentru avioane. Poate Romania de astazi are nevoie de altceva, mai ales ca la nivel mondial sunt foarte multe masuri luate cu caracter social", a incheiat purtatorul de cuvant al PC, Bogdan Ciuca.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.