Conferinta Nationala a PD-L a decis astazi, in unanimitate, ca Theodor Stolojan sa fie propunerea democrat-liberalior pentru functia de premier, liderul partidului lansandu-se intr-un atac dur la adresa PNL si PSD, acuzate pentru esecul reformelor in Romania, relateaza NewsIn

In discursul sau in fata delegatilor pedelisti, Stolojan a acuzat actualul Guvern ca pune in pericol modernizarea Romaniei, in pofida circumstantelor favorabile pe care le-a avut Romania in ultimii ani, ca urmare a integrarii in structurile euroatlantice.

"Conditiile de viata ale oamenilor sunt departe de cele europene (...) Cuvantul cheie al actualei guvernari este mediocritatea Aceasta guvernare slaba si ineficienta sacrifica interesele generale si pe termen lung ale Romaniei. Guvernarea PNL si PSD a intarziat, a blocat si chiar a abrogat reforme esentiale pentru progresul Romaniei", a spus Stolojan.

Pedelistul a sustinut ca guvernul Tariceanu, sprijinit de PSD, se face vinovat de esecul reformei din educatie si sistemul sanitar, pentru blocarea reformei in justitie, pentru nivelul "rusinos" de absorbtie a fondurilor europene si pentru risipa evidenta in cheluirea fondurilor bugetare.

"Aceasta coalitie a esecului trebuie sa plece, Romania are nevoie de o guvernare mai buna. PD-L va fi acela care va oferi aceasta noua guvernare, cu un alt mod de a face politica, pentru ca noi gandim altfel si ca noi gandesc cei mai multi romani", a declarat prim-vicepresedintele democrat-liberal. Acesta a precizat ca tinta guvernarii PD-L va fi cresterea PIB-ului pe cap de locuitor de la 44% la 62% din media Uniunii Europene.

In domeniul fiscal, Stolojan a reprosat Guvernului ca a dus Romania pe locul I la numarul de taxe, impozite si tarife. Pedelistii se angajeaza ca vor mentine in continuare cota unica de impozitare, ca vor elimina circa 100 de taxe si ca nu va fi impozitat profitul reinvestit pentru retehnologizare si cercetare. In plus, un eventual guvern democrat-liberal se va angaja sa indeplineasca criteriile de aderare la zona euro pana in 2012.

Stolojan a sustinut in fata colegilor sai ca PD-L trebuie sa vina cu un nou proiect de protecti sociala. "Timp de ani de zile am cedat PSD discursul privind politicile de protectie sociala, dar astazi PD-L isi asuma sistemul social european de centru-dreapta ce presupune trei elemente: implicarea bisericii, solidaritatea activa si accentul pe munca", a spus pedelistul.

In ceea ce priveste reforma justitiei, PD-L isi propune sa relanseze lupta anticoruptie, a spus Stolojan. "PNL si PSD au dat o palma dura Romaniei cind s-au aliat sa tina demnitarii departe de actiunea justitiei. Trebuie sa le batem obrazul ca au batut palma impotriva justitiei. Lupta anticoruptie merita purtata si trebuie purtata. Trebuie consolidate cu prioritate DNA si ANI pentru a eficientiza lupta anticoruptie”.

"Avand acest program, mesajul nostru trebuie sa fie unul limpede pentru romani: Pe 30 noiembrie votati pentru o buna guvernare, votati PD-L. Parteneriatul dintre presedintele tarii si guvernul pe care PD-L il va forma va fi chezatia ca Romania va obtine ceeea ce spunem-un standard de viata european", a concluzionat Stolojan.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.