Presedintele in exercitiu Hugo Chavez a fost reales, duminica, la presedintia Venezuelei, castigand 54,42% din voturi, fata de 44,97% obtinute de candidatul opozitiei.

"Candidatul Hugo Chavez Frias (a obtinut) 54,42% din sufragii", adica 7.444.082 milioane de voturi, in timp ce principalul candidat al opozitiei, Henrique Capriles Radonski, a intrunit 44,97% din voturi, respectiv 6.151.544 buletine de vot, a declarat presedintele Consiliului electoral national (CNE), Tibisay Lucena.

"Am atins una dintre cele mai ridicate rate de participare din ultimele decenii", de 80,94%, a adaugat ea.

Anuntul privind victoria presedintelui in exercitiu a fost salutat cu focuri de artificii in capitala Caracas.

"Ii multumesc poporului meu iubit!!! Traiasca Venezuela!!! Traiasca Bolivar!!!" și "Ii multumesc lui Dumnezeu! Va multumesc tuturor!", a scris Chavez imediat pe contul sau de Twitter.

In varsta de 58 de ani si aflat la putere din 1999, presedintele Chavez a fost reales duminica pentru un al treilea mandat de sase ani la conducerea acestei tari care dispune de importante rezerve de petrol si in care a initiat o "revolutie socialista", scrie MEDIAFAX.

Candidatul invins, Henrique Capriles Radonski, l-a "felicitat" duminica seara pe presedintele Hugo Chavez.

"Vreau sa il felicit pe candidat, presedintele Republicii" Hugo Chavez, a declarat Capriles, imbracat intr-o vesta in culorile drapelului venezulan, in cadrul unei alocutiuni rostite la sediul de campanie in cursul careia le-a "multumit" celor peste sase milioane de persoane care au votat pentru el.

Citeste si:
Firea nu se retrage din politică: „Ar fi prematur. Nu sunt acuzată...
Firea nu se retrage din...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.