Presedintele american a declarat marti la tribuna Adunarii Generale a Natiunilor Unite ca SUA vor face ceea ce trebuie pentru a impiedica Iranul sa obtina arma nucleara.

Iran se implica in razboiul din Siria

"Statele Unite vor face ceea ce trebuie sa impiedice Iranul sa obtina arma nucleara", va declara Barack Obama, urmand sa indemne totdata la o actiune internationala care sa puna capat conflictului din Siria.

"Nu cadeti intr-o eroare: un Iran dotat cu arma nucleara nu reprezinta o amenintare careia sa nu ii facem fata. Acest lucru ar ridica amenintari la adresa existentei Israelului, securitatii tarilor din Golf si stabilitatii economiei mondiale", urmeaza sa declare Obama de la tribuna Adunari Generale a ONU marti dimineata.

"Acesta este motivul pentru care o coalitie de natiuni cere socoteala Guvernului iranian. Si acesta este motivul pentru care Statele Unite vor face ceea ce trebuie sa faca pentru a impiedica Iranul sa se doteze cu arma nucleara", urmeaza sa adauge presdintele american.

Cu sase saptamani inainte de alegerile prezidentiale americane, el urmeaza sa evoce de asemenea filmul islamofob produs in Statele Unite care a antrenat manifestatii sangeroase in lumea musulmana si moartea ambasadorului american in Libia, in cursul unui atac asupra Consulatului de la Benghazi, pe 11 septembrie, scrie MEDIAFAX.

"Viitorul nostru trebuie sa fie determinat de catre persoane ca (ambasadorul ucis la 11 septembrie) Chris Stevens si nu de catre asasini", urmeaza sa spuna Barack Obama, tot potrivit acestor fragmente din discursul sau.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.