Ministrul de Externe, Andrei Marga, a declarat  ca are "sentimentul launtric" ca Romania va adera la spatiul Schengen partial in aceasta toamna.

Marga a precizat intr-o emisiune ca in privinta raportului CE privind MCV sunt multe tari membre UE care "leaga" acest raport de aderarea la spatiul Schengen.

Ministrul de Externe a sustinut ca ramane "de actualitate" varianta in care aderarea Romaniei la spatiul Schengen sa se realizeze partial in aceasta toamna.

Raportul CE compromite eforturile Romaniei si Bulgariei de a intra in Schengen

"Ideea aderarii in doua trepte, deci in aceasta toamna spre iarna cu frontierele maritima si aeriana si in primavara cu frontierele terestre, aceasta solutie propusa la origini de Germania, agreata de Franta, sau in orice caz, asupra careia au cazut de acord, solutia ramane valabila. Pana la aceasta ora reprezentantii Frantei au spus ca ei merg pe aceasta solutie, urmeaza sa vedem in zilele viitoare care este opinia de la Berlin", a declarat Marga, potrivit MEDIAFAX.

El a mai precizat ca luni se va afla la Bruxelles si va incerca ca discute si cu ministrul german de Externe, Guido Westerwelle, pentru a vedea care este opinia "cea mai noua a Germaniei" in acest caz.

"Pot sa va spun asa, ca un sentiment launtric, cred ca vom merge pe aceasta solutie, cred ca pe ea se va merge, evident se va urmari derularea cu corectitudine a referendumului si apoi se va lua decizia", a mai spus ministrul de Externe.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.