Cel putin sapte persoane au fost ucise si numeroase altele au fost ranite intr-o explozie de autocar declansata in parcarea aeroportului Burgas. Autocarul era plin cu turisti din Israel.

Turistii israelieni ajunsesera pe aeroportul Sarafovo din apropiere de Burgas in jurul orei 4:50 pm, cu o cursa Air Via din Tel Aviv. Acestia se urcasera in autocare cu destinatia Sunny Beach cand a avut loc explozia la ora 17:30. Potrivit postului de radio BNR si postului de televiziune bTV, un autocar a explodat, iar alte doua au luat foc in acelasi incident.

Ministerul bulgar de Interne, citat de AFP, a anuntat ca trei persoane au murit pe loc, iar alte aproximativ 20 au fost ranite in atentatul care a vizat autocarul cu turisti israelieni, relateaza MEDIAFAX.

Informatiile ulterioare indica faptul ca bilantul mortilor a urcat la sapte persoane si 33 de raniti. 27 dintre acestia au fost transportati de urgenta la spital.

Premierul israelian Benjamin Netanyahu a acuzat Iranul pentru organizarea atacului terorist.

"Iranul este responsabil pentru atacul terorist din Bulgaria, vom avea un raspuns puternic impotriva terorii practicate de Iran", a spus premierul israelian.

Ministrul israelian al apararii, Ehud Barak, a numit ca principali suspecti grupurile Hezbollah si Hamas, relateaza hotnews.ro.

Gruparea radicala siita Hezbollah insa a negat implicarea in atacul terorist din Bulgaria. Un reprezentant a numit acuzatiile drept ridicole, mentionand ca Hezbollah "nu duce un razboi cu turistii israelieni".

In acelasi timp, autoritatile din Bulgaria sunt acuzate ca nu au luat in seama semnalele venite din partea presei si din partea serviciilor de informatii israeliene. Presedintele bulgar, premierul si ministrul de interne s-au deplasat la fata locului, iar traficul pe aeroport a fost inchhis, zborurile fiind redirectionate catre aeroportul din Varna.

Explozia ar fi fost precedata de focuri de arma, a afirmat purtatorul de cuvant al premierului Israelului, citat de realitatea.net.

Citeste si:
Emily Burghelea a tras o sperietură sora cu moartea. Cu ce probleme...
Emily Burghelea a tras o...

"Au avut loc focuri de arma si un dispozitiv exploziv a fost aruncat intr-un autocar care transporta turisti israelieni", a declarat Ofir Gendelman, purtatorul de cuvant al premierului Benjamin Netanyahu.

"Explozia a fost provocata de un barbat care a murit in atentat si a carui identitate exacta nu a fost stabilita. Documentele sale de calatorie constau intr-un permis de conducere fals din statul Michigan", in Statele Unite, a precizat ministrul aflat la Burgas, pe litoralul Marii Negre.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.