Aproximativ 170 de persoane, majoritatea civili, au fost ucisi joi in represiunea si in luptele din Siria.

Rami Abdelrahmane, directorul OSDO, a afirmat pentru AFP ca "este ziua cea mai sangeroasa de la instaurarea acordului de incetare a focului si una dintre cele mai sangeroase de la inceputul revoltei impotriva regimului sirian".

Obama si Putin cer oprirea imediata a violentelor din Siria

Bilanturile cele mai mari au fost inregistrate in regiunea Homs (31 de civili si un rebel), Deraa (24 de civili, dintre care doi copii si cinci rebeli) si in orasul rebel Duma, in apropiere de Damasc (30 de civili), unde victimele au murit mai ales in bombardamentele intense care au inceput de dimineata.

Violentele au ucis cel putin 104 civili, 54 de soldati si 10 combatanti rebeli, conform acestei organizatii cu sediul in Marea Britanie si care se bazeaza pe marturiile militantilor pentru pace, scrie MEDIAFAX.

De asemenea, sapte civili au murit in provincia Alep (nord), trei civili si doi rebeli in Deir Ezzor (est), patru civili in Hama (centru) si cinci civili printre care o fetita si doi rebeli in Idleb (nord-vest).


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.