Cancelarul german considera "ingrijorator" scorul obtinut de extrema dreapta in Franta.

"Acest scor ridicat este ingrijorator, dar presupun ca acest lucru se va rezolva in al doilea tur", a declarat unul dintre purtatorii de cuvant ai Guvernului, intrebati despre rezultatul istoric de 18 la suta obtinut duminica de Frontul National (FN) in primul tur al alegerilor prezidentiale franceze.

Rezultatele finale ale prezidentialelor din Franta in primul tur: Hollande conduce

Cancelarul "continua sa il sustina" pe presedintele Nicolas Sarkozy, a adaugat el, precizand ca ea va "colabora bine" cu orice presedinte francez ales.

Bazandu-se pe experienta trecuta a cooperarii franco-germane, el a subliniat ca pana in prezent sefii de Guvern ai celor doua tari, indiferent cine au fost ei, au colaborat bine impreuna, scrie MEDIAFAX.

Intr-un comunicat, ministrul german de Externe, Guido Westerwelle a salutat faptul ca in cursa au ramas "doi candidati democrati certificati".

"Este bine ca exista un duel intre doi candidati democrati certificati, angajati in favoarea Europei si prieteniei franco-germane"
, a declarat el.

"Parteneriatul franco-german este una dintre cheile viitorului Europei", a adaugat el. "Germania va incerca sa coopereze bine si strans cu orice presedinte ales de poporul francez", a continuat el.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.