Kofi Annan se asteapta ca Guvernul sirian si opozitia sa implementeze un acord de incetare totala a focului in 48 de ore de la data de 10 aprilie.

"La 10 aprilie ne asteptam ca Guvernul sirian sa fi incheiat retragerea trupelor" din centrele populate, a afirmat el. "Si, din acest moment, incepe o perioada de 48 de ore in care va exista o incetare totala a oricaror forme de violenta de toate partile, ceea ce include Guvernul sirian si opozitia siriana".

Medvedev: Planul lui Annan, ultima sansa pentru evitarea razboiului in Siria

Sirienii "spun ca au inceput sa retraga trupele din anumite zone", a declarat purtatorul de cuvant al lui Kofi Annan, precizand ca "procesul de verificare" a acestor informatii este in curs.

Pe de alta parte, purtatorul de cuvant a precizat ca Annan va merge la Teheran la 11 aprilie, fara a face precizari despre persoanele cu care se va intalni. Annan se va adresa joi, prin videoconferinta de la Geneva, Adunarii Generale a ONU de la New York, pentru a-i prezenta "situatia din Siria si progresele misiunii sale", scrie MEDIAFAX.

Annan s-a adresat deja de doua ori Consiliului de Securitate al ONU, de la nominalizarea sa. El a anuntat luni Consiliul ca Damascul a acceptat sa inceapa implementarea planului sau de pace inainte de 10 aprilie, retragandu-si fortele din orasele rebele.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.