Aproximativ 12 tone de apa contaminata radioactiv s-au scurs de la centrala nucleara avariata de la Fukushima, o parte din aceasta cantitate ajungand probabil in mare.

Compania de electricitate Tokyo Electric Power (TEPCO) a declarat ca aceasta scurgere a fost descoperita joi dimineata, la o conducta ce asigura legatura cu o instalatie temporara de decontamninare a apei, in care este neutralizat lichidul de racire utilizat in reactoare.

Prezentand un nivel foarte ridicat de radioactivitate dupa trecerea prin reactor, aceasta apa este de obicei reinjectata in sistemul de racire, dupa ce trece prin echipamentele de decontaminare. Operatorul a precizat ca lichidul contaminat radioactiv care s-a scurs joi a fost supus in prealabil unei parti dintre operatiunilor de decontaminare, scrie MEDIAFAX.

[VIDEO] Un an de la catastrofa din Japonia

"Oficialii nostri au confirmat ca o cantitate de apa de racire s-a scurs la nivelul unei legaturi intre tuburi", a declarat un purtator de cuvant, adaugand ca o parte din lichid probabil s-a scurs "dincolo de centrala, pana in ocean".

Intre timp, locul pe unde a avut loc scurgerea a fost reparat, a subliniat purtatorul de cuvant. TEPCO incearca sa determine cantitatea exacta de apa care s-a scurs in Oceanul Pacific, in apropierea centralei Fukushima Daiichi, situata la aproximativ 220 de kilometri nord-est de Tokyo.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.