UMP a reactionat la propunerile venite din partea lui Francois Hollande de "organizare a unei solutii" pentru romii din Franta prin crearea unor "tabere".

"Originea acestui rau, adica a circularii unei populatii care nu este acceptata nicaieri si care traieste in conditii nedemne, este faptul ca nu am stabilit nici o regula europeana pentru a-i tine acolo unde trebuie sa traiasca, in Romania", a declarat candidatul PS. Trebuie sa avem "niste reguli europene pentru a evita sa mai recunoastem aceasta circulatie, urmand ca apoi sa existe niste tabere care ar fi facute prin decizia noastra proprie, adica sa evitam ca aceasta populatie sa se instaleze oriunde", a mai adaugat Hollande.

Invitat sa raspunda la cateva intrebari, presedintele UMP Jean-Francois Cope a denuntat "propunerile halucinante" si s-a considerat a fi "foarte socat". El s-a aratat surprins de "faptul ca Hollande pronunta cuvantul «tabara» si cuvantul «solutie» iar peisajul media nu se trezeste".

"Imi pare rau ca sunt eu sau alti membri UMP care facem aceasta sesizare, in timp ce, atunci cand Claude Gueant (ministrul de Interne) se exprima, tonul general este mai intai mediatic si apoi politic", a adaugat Cope, potrivit MEDIAFAX.

Ministrul Educatiei, Nadine Morano, s-a aratat de asemenea "profund socata" de "aceste propuneri grotesti". "Noi am inceput sa demontam taberele de romi folosind proceduri judiciare, conforme legilor franceze", in timp ce "Hollande propune crearea de tabere pentru romi in Franta, acesta fiind un subiect pe care francezii trebuie sa il cunoasca", a declarat aceasta.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.