Presedintele Traian Basescu a declarat, vineri, la Bruxelles, ca pozitia Olandei in legatura cu intrarea Romaniei in Schengen este un abuz, mentionand ca nu tara noastra a legalizat prostitutia si consumul de droguri din neputinta.

Intrebat in legatura cu discutiile si concluziile de la Consiliul European privind Schengen, Basescu a spus ca Olanda s-a opus intrarii Romaniei.

El a declarat ca toate interventiile, inclusiv cele ale reprezentantilor Consiliului, au fost impotriva Olandei, relateaza MEDIAFAX.

"Este un abuz al Olandei", a spus Basescu.

  • Comparatie intre Albita si Rotterdam

El a mentionat, in acest context, ca Romania are Albita, dar Olanda are Rotterdam-ul.

"Romania are Albita. Olanda are Rotterdam-ul. Da? Imi pare rau, nu Albita e poarta de intrare a tigarilor, a alcoolului, a drogurilor. Si nu Romania, din neputinta, a legalizat prostitutia, nu Romania, din neputinta, a legalizat consumul de droguri", a spus Basescu.

Presedintele a tinut sa sublinieze ca Romania inca lupta impotriva prostitutiei si a consumului de droguri, "asa cum poate ea".


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.