Angajatii din sectorul public britanic au organizat, miercuri, o greva masiva in semn de protest fata de reducerea pensiilor, informeaza AFP.

Organizatorii spera ca doua milioane de persoane vor participa la greva nationala care va afecta activitatea spitalelor, a scolilor, traficul aerian si serviciile municipale. Peste 1.000 de manifestatii sunt programate in toata tara.

"Miercuri vom asista la cea mai mare greva a acestei generatii", a avertizat Brendan Barber, liderul Confederatiei sindicatelor britanice (TUC), potrivit MEDIAFAX.

In cadrul masurilor de relansare, Guvernul condus de consevatorul David Cameron intentioneaza sa creasca varsta de pensionare in sectorul public la 66 de ani in 2020.

In plus, Guvernul a redus numarul angajatilor din sectorul public. Executivul justifica cresterea varstei de pensionare prin prelungirea sperantei de viata si prin necesitatea restabilirii unui echilibru cu sectorul privat.

Zeci de mii de pasageri ai curselor aeriene ar putea fi afectati de greva agentilor pentru imigratie ai aeroportului londonez Heathrow.

Citeste si:

Marea Britanie: Restrictii de munca pentru romani si bulgari pana in 2013

Britanicii nu mai au loc de romani

Incident rasist in Marea Britanie: "Intoarceti-va in tarile voastre!"


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.