Miscarea "Occupy Wall Street" s-a extins sambata in numeroase orase din lume, unde au avut loc proteste similare celor din New York, in urma apelurilor lansate de organizatori in vederea unui miting global, relateaza CNN.

In Japonia, aproximativ 200 de persoane, intre care si copii, au defilat prin Tokyo afisand diferite pancarte pe care se putea citi "Fara nuclear" sau "Eliberati Tibetul". Unii protestatari purtau costume tematice, inclusiv unul care infatisa un urs panda gigantic.

In orasele australiene Melbourne si Sydney, numeroase persoane, in mare parte sindicalisti, au participat la proteste pasnice in apropierea unor banci, relateaza MEDIAFAX.

Proteste s-au desfasurat si in Coreea de Sud, in apropierea unei banci din Seul. "Protestam in special din cauza problemelor economice mondiale", a declarat Arthur Fragoso.

"Trebuie sa venim cu idei pentru a rezolva problemele mondiale", a adaugat el. Fragoso a precizat ca protestul sau este o forma de solidaritate cu miscarile de tipul "Occupy Wall Street" si nu reflecta o nemultumire la adresa Guvernului sud-coreean.

In capitala indoneziana Jakarta, cateva zeci de persoane s-au adunat in apropierea ambasadei Statelor Unite.

Proteste sunt prevazute sa se desfasoare si in alte tari, precum Kenya, Africa de Sud, Franta, Rusia, Mexic si Venezuela.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.